На Архангеловден през страната ще премине студен атмосферен фронт

На Архангеловден през страната ще премине студен атмосферен фронт
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се понижава, след обяд ще е близко до средното за месеца. Привечер ще започне да се повишава.

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. В сутрешните часове на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. От северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и ще има валежи от дъжд, значителни на много места в западната половина от страната. В Югоизточна България валежите ще са по-късно вечерта и през нощта срещу четвъртък, там е възможно и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са в широки граници: от 13°-15° в Северозападна България до 23°-25° в югоизточните райони, където през по-голямата част от деня ще духа югозападен вятър. В София максималната температура ще е около 15°, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд, над 2500 метра - от сняг, значителни в масивите от Южна България. Преди обяд ще духа умерен югозападен вятър и все още ще е топло с максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 7°. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижават, с тях и височината над която валежът ще е от сняг ще снижи до около 1500 метра.

Над Черноморието сутринта ще има ниска облачност, в отделни райони и мъгла. До обяд видимостта ще се подобри, облачността временно ще намалее до слънчево време. След обяд от север облачността ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд. На отделни места ще прегърми. През по-голямата част от деня ще духа до умерен югозападен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са 20°-24°. Температурата на морската вода е 15°-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 9 мин. и залязва в 17 ч. и 10 мин. Продължителността на деня е 10 ч. Луната в София изгрява в 1 ч. и 51 мин. и залязва в 15 ч. и 10 мин. Фаза на луната: три дена след последна четвърт.

#времето #студен фронт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници