Обвиняемият по случая "Дебора" остава в следствения арест

Обвиняемият по случая "Дебора" остава в следствения арест
A A+ A++ A

Районен съд Стара Загора потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Георги Георгиев, обвиняем за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова. За втори път неговите адвокати внасят искане за изменение на мярката в по-лека.

Като основание за искането, Георгиев да бъде освободен от ареста защитата посочи, че няма нови доказателства по обвинението. Адвокатът Петко Кънев заяви:

"Говорим за обвинението за закани за убийство, за което е наложената мярката за неотклонение. За три месеца до момента нито едно ново доказателство няма събрано от прокуратурата. Напротив, има техническа експертиза, която опровергава обвинителната теза. Категорично кореспонденцията между тях двамата по никакъв начин не касае закани за убийство. Това са едни закачки между тях, които те си пишат като много близки. Както той ѝ пише, така и тя му пише "Щ*та убия" и е несериозно за това да се повдига обвинение. Или, ако се гледа реално, трябваше и тя да е с обвинение за закани за убийство", заяви адв. Кънев.

Съдът обаче прие, че към настоящия момент продължава да съществува предположение, че Георгиев е извършил престъплението, в което е обвинен, че може да извърши друго престъпление и че деянието е с висока обществена опасност, поради което потвърди наложената му най-тежка мярка за неотклонение.

Определението на съда може да се обжалва в 3-дневен срок пред Старозагорския окръжен съд.

Георги Георгиев е с постоянна мярка за задържане под стража от 31 юли за заплахи с убийство спрямо Дебора. Срещу него има повдигнати още две обвинения - за принуда и за нанесена средна телесна повреда. При произнасяне на определението днес съдът отбеляза: приема, че съществува обосновано предположение Георгиев да е извършил престъплението "закани с убийство" и само предположение относно авторството по обвиненията за принуда и нанесена средна телесна повреда.

"Обективността изисква да се отбележи, че съществуват и доказателства, които разколебават тези обвинения, но това предстои да се изясни и докаже в съдебното производство", отбеляза съдебният състав.

От своя страна защитата на Георги коментира, че от мотивите в определението на съда се вижда, че авторството на деянията, в които е обвинен Георгиев, е разколебано.

В съдебната зала стана ясно още, че разследването по случая е пред приключване и предстои предявяване на материалите на страните. Вероятно делото по същество ще се гледа в друг съдебен район поради направен отвод на всички съдебни състави в Стара Загора.

#дебора михайлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници