Новият градоначалник на столицата обича баскетбола

Новият градоначалник на столицата обича баскетбола
A A+ A++ A

Васил Терзиев е новият кмет на София, сочат първите резултати от втория тур на местните избори.

Но кой е новият кмет на София?

Терзиев е любител на баскетбола, програмист и предприемач. Един от създателите на компанията "Телерик". Васил Терзиев е готов да напусне бизнес за милиони, за да седне на кметския стол.

Терзиев е на 45 години, роден и израснал в центъра на София. Петното върху биографията му се появи по време на кампанията - бяха изнесени данни, че негови роднини са били част от Държавна сигурност. Самият той първо се разграничи от миналото на близките си, а после коментира казуса.

"Мен много ме боли. Истински ме боли затова какво е било причинено и това е изключително голямо престъпление, което се е случило. Да зачистиш 80 000 човека, да маргинализираш децата им", каза Терзиев.

Той обясни и как е стартирал бизнеса си - без помощ от никого. В отговор в медиите бяха публикувани документи, че всъщност помощ е имало - и то от хора от ДС. Не закъсня и реакцията на кандидата за кмет.

"Има едно нещо, което искам да коментирам - генезиса и успеха на "Телерик". По две причини. Първата е, защото за пореден път се налага внушението, че честен успех в България няма. Зад всичко прозират генерали и куфарчета, "нечестен" и "привилегирован" старт", написа във Facebook кандидатът за кмет.

Васил Терзиев категорично заяви, че данъците няма да бъдат променяни, докато новите управници не докажат, че могат да управляват финансовия ресурс, наличен в момента. Новият кмет на София е женен, с две деца.

#Васил Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници