Голямата битка в София и София-област: Кой печели изборите

Голямата битка в София и София-област: Кой печели изборите
A A+ A++ A

В София според данните към 7:00 часа, на база обработени 99,78 на сто от протоколите от СИК в OИК, Васил Терзиев, издигнат от „Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София), печели 48,17 на сто, а Ваня Григорова от "БСП за България" - 46,92 на сто от вота.

Калоян Илиев от ГЕРБ печели нов мандат като кмет на Ихтиман при обработени 100 процента протоколи от секционни избирателни комисии. Това сочат данни, публикувани на интернет страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК).

България избра: ЦИК публикува междинни резултати от местните избори

Илиев е получил подкрепата на 58,35 на сто от избирателите. За него са гласували 4834 от имащите право на вот. На второ място е кандидатът на партия МИР Милена Чомакова. Тя е получила гласовете на 3286 избиратели. Това са 39,67 на сто от жителите на общината.

„Не подкрепям никого“ са посочили 1,98% от гласувалите. След първия тур на местните избори общо шест партии и коалиции влизат в състава на общинския съвет на Ихтиман.

Кандидатът на ПП "Българска Социалдемокрация - Евролевица" Любомир Цветков е избран за кмет на Златица на втория тур на местните избори в общината. За него са гласували 67,91 на сто от избирателите в общината при обработени сто процента от протоколите на секционните избирателни комисии, показват неофициални данни, които съобщи за председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК)-Златица Красимир Веков.

Избирателите в община Златица са били 4565 към 5 ноември, а избирателната активност - 51,8 на сто, или 2365 души. На второ място в кметската надпревара е кандидатът на Местната коалиция "Български социалдемократи" Елена Герасимова, подкрепена от 30,29 на сто от гласоподавателите.

Да не подкрепят никого от двамата кандидати, стигнали балотажа, са избрали 1,80 на сто от гласувалите, показват още данните.

Досегашният кмет на Горна Малина Ангел Жиланов, издигнат от инициативен комитет, е преизбран за кмет на общината, показват данните на сайта на Централната избирателна комисия.

При 100 процента обработени протоколи на СИК в Общинската избирателна комисия, за него са гласували 64,62 процента от гласувалите или 1828 избиратели. За другия кандидат за поста Иван Ников ("Земеделски народен съюз") са гласували 30,47 процента или 862 души от имащите право на глас.

С бюлетината "Не подкрепям никого" са гласували 139 избиратели или 4,91 процента от гласувалите.

Ангел Джоргов е новоизбраният кмет на община Самоков от политическа партия ГЕРБ на втория тур на местните избори. Това сочат данните при 100% обработени протоколи от секционните избирателни комисии в Общинската избирателна комисия.

За Джоргов са гласували 55,09% от сто, което е 8957 гласа от имащите това право. За Владимир Георгиев са гласували 44,07%, което е 7166 гласа.

Андрей Иванов печели балотажа и е новият кмет на Драгоман, сочат данни при 100 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии в Общинската избирателна комисия (ОИК). Това показва справка на сайта на Централната избирателна комисия.

"За Иванов са гласували 1307 души или 51,76 процента от избирателите. Конкурентът му Ивайло Зарков, издигнат от местната коалиция "Алтернативата на гражданите", е събрал 1183 гласа или 46,85 процента гласоподаватели.

„Не подкрепям никого“ са посочили 1,39 процента от гласувалите", каза адв. Иво Миланов, председател на ОИК.

Кандидатът на Местната коалиция (МК) "БСП за България (ПП "Българска прогресивна линия", ПП "ВМРО-Българско национално движение" и коалиция "Левицата!")" Ангел Геров (досегашен кмет) е избран за кмет на Пирдоп.

За него са гласували 67,95 на сто от избирателите в общината при обработени сто процента от протоколите на секционните избирателни комисии, показват неофициални данни, които съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК)-Пирдоп Николай Михайлов. "Избирателите в общината са били 6341 към 5 ноември, а избирателната активност - 39,58 на сто, или 2510 души", каза Михайлов.

На второ място в кметската надпревара е кандидатът на ПП "Земеделски народен съюз" - Васил Кафеджиев, подкрепен от 29,73 на сто от гласоподавателите. Да не подкрепят никого от двамата кандидати, стигнали балотажа, са избрали 2,32 на сто от гласувалите, показват още данните.

#избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници