Само за ден полицията хвана 16 пияни и 15 дрогирани зад волана

Само за ден полицията хвана 16 пияни и 15 дрогирани зад волана
A A+ A++ A

През изминалия ден са установени общо 16 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 11 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 5 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 водачи, а шестима са отказали да бъдат тествани.

Общо 11 548 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 610 водачи и пътници. Съставени са 3217 фиша и 740 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Един човек е загинал, а 29 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Тежките пътнотранспортни произшествия са 19. В София са станали две тежки и 36 леки катастрофи, ранени са двама души.

#полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници