Ноември стартира с променливо време

Ноември стартира с променливо време
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца - временно ще се повиши.

Днес от северозапад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява до предимно слънчево време, най-късно в Източна България, където преди обяд все още на отделни места ще превали дъжд. Ще остане ветровито, ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са от 18°-20° в Северозападна България до 23°-25° в югоизточните райони от страната; в София - около 19°. През нощта срещу четвъртък облачността отново ще се увеличи, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде ветровито със силен вятър от запад-северозапад. Още преди обяд от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в масивите от Източна България, където преди обяд все още на отделни места ще превали дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна в часовете преди обяд, но ще е без съществени валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21° и 25°. Температурата на морската вода е 17°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 7 ч. и залязва в 17 ч. и 19 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 18 мин. Луната в София залязва в 11 ч. и 11 мин. и изгрява в 19 ч. и 37 мин. Фаза на луната: четири дни преди последна четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници