ЦИК: Решението за отмяна на машинния вот на 29 октомври е законосъобразно

ЦИК: Решението за отмяна на машинния вот на 29 октомври е законосъобразно

ЦИК

A A+ A++ A

Решението за отмяна на машинния вот на 29 октомври е законосъобразно. Това заявиха членовете на Централната избирателна комисия по време на днешното им заседание.

Георги Баханов посочи, че по-малко от 48 часа преди изборите не е било установено съответствие на устройствата по предвидения за това ред.

От комисията решиха да изпратят писмо до министъра на електронното управление, с което го призовават да уведоми комисията за действията, които ще предприеме за втория тур на вота.

Междувременно министърът на електронното управление Александър Йоловски, съобщи, че започва процедура по удостоверяване на машините за балотажа. От Министерството на електронното управление канят представители на Държавна агенция "Национална сигурност", на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в изборите, на неправителствените организации, регистрирани наблюдатели на съответния вид избор, както и на Българската академия на науките да наблюдават всяка стъпка от процеса. Те ще получат достъп до цялата информация по реда, определен от ЦИК.

#ЦИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници