МВР обяви колко сигнала за изборни нарушения са били подадени

МВР обяви колко сигнала за изборни нарушения са били подадени

МВР 

A A+ A++ A

От началото на кампанията до 18.30 часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо 1815 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите.

Гражданите могат да съобщават за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към дейността на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg, както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР.

От началото на изборната кампания до момента са образувани 164 досъдебни производства /46 бързи и 118 - по общия ред/, от тях 144 - са за нарушаване на политическите права на гражданите и 20 - за други нарушения, свързани с изборния процес. Данните са динамични.

Към 18 часа на днешния ден звената „Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издали 765 удостоверения на граждани за упражняване правото им на глас. От 24 октомври до момента те са 1638.

Балотаж в София: Васил Терзиев ще се изправи срещу Ваня Григорова, Хекимян остава трети

Нормална е обстановката по граничните пунктове, трафикът през отделни ГКПП е интензивен. При създаване на предпоставки за образуване на колони от превозни средства служителите от Гранична полиция имат готовност за въвеждане на облекчени проверки.

#МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници