Протест заради неизплатени заплати в „Напоителни системи"

Протест заради неизплатени заплати в „Напоителни системи"
Към момента на 1898 работници и служители от „НС" ЕАД са дължими 1.847 млн. лева за работни заплати и осигуровки. Снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Протестен митинг-шествие ще се проведе в сряда от храм-паметника „Св. Александър Невски" до Министерство на финансите (МФ) в София.

Мотото на митинга ще бъде: „За изплащане на дължимите работни заплати на работниците и служителите от „Напоителни системи" ЕАД", предаде БГНЕС.

На проведената на 6 ноември 2012 г. среща между министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, инж. Стайко Ганчев – изпълнителен директор на „Напоителни системи" ЕАД („НС" ЕАД), ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа" и двата браншови синдиката при „НС" ЕАД, не бе намерено решение за изплащане на дължимите работни заплати в дружеството от месец юли тази година.

Към момента на 1898 работници и служители от „НС" ЕАД са дължими 1.847 млн. лева за работни заплати и осигуровки, съобщиха от КНСБ.

През цялата 2012 година прехвърлянето на отговорността от министерство на министерство и липсата на реално финансиране за държавната дейност „Опазване от вредното въздействие на водите", извършвана от „НС" ЕАД, доведоха до решението за организиране на протестната акция от структурите на КНСБ и КТ „Подкрепа".

#митинг #шествие #Министерство на финансите #МФ #Напоителни системи #КНСБ #КТ „Подкрепа" #Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници