Майката на убития Митко от Цалапица: Може да е бил заровен жив

Майката на убития Митко от Цалапица: Може да е бил заровен жив

фейсбук

A A+ A++ A

Близките на убития мъж настояват да бъде повдигнато обвинение на шефа на районното в Стамболийски Ангел Керпиев

Три месеца се навършват от убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Близките на мъжа продължават с протестите. Те настояват мярката на двамата близнаци, задържани във връзка с убийството на Димитър, да бъде променена, а соченият за извършител Рангел Бизюрев да бъде открит, предава bTV.

Димитър Малинов изчезна на 20 юли, а седмица по-късно беше открит мъртъв.

Двамата близнаци Борислав и Валентин Динкови са в ареста с обвинение за помагачество на Рангел Бизюрев, който бяга в Германия след убийството на Димитър Малинов.

„В момента се водят само помагачи, а те са го закопали. Никой не е проверил. Каза ни се, че след побоя 30 минути Митко е бил жив. Те в 23,20 ч. тръгват да го извозват към полето да го заравят. Това е 15-16 минути, след като е бил пребит. Той може да е бил заровен жив. Адвокат Николова гледаше съдебно-медицинската експертиза. Аз нямах силите да гледам сина ми след 7 дни заровен. При тези жеги предполагам колко е било деформирано тялото, но ни казаха, че той не е имал външни наранявания“, казва Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър.

След убийството проверката на МВР установи съществени пропуски и нарушения в действията от страна на полицейските органи. Последваха три уволнения заради съществени пропуски по случая. Дисциплинарно отстранени са бившият директор на областната дирекция на МВР-Пловдив - старши комисар Васил Костадинови и началникът на районното управление в Стамболийски - главен инспектор Ангел Керпиев. Временно отстранен от длъжност е и инспектор Дамян Капов.

#Цалапица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници