Жълт код е обявен за шест области, температурите ще скочат до 31°

Жълт код е обявен за шест области, температурите ще скочат до 31°

pixabay

A A+ A++ A

През следващото денонощие поривист южен вятър ще пренесе топли въздушни маси, съобщиха от Националния институт за метеорология и хидрология.

Облачността над страната ще бъде разкъсана, средна и висока. В сутрешните часове в котловините и по долините на реките в Югозападна България ще се образува краткотрайна мъгла. Температурите значително ще се повишат и преобладаващите минимални ще бъдат между 8° и 13°, а максималните ще са между 26° и 31°; в София минимална температура около 10°, максимална - около 28°.

Жълт код за силен вятър е обявен в шест области на страната - Враца, Монтана, София, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен и временно силен юг-югозападен вятър. Максимални температури: 21°-27°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност, значителна по южните склонове. Ще духа силен, по билата и бурен юг-югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 15°.

В събота ще остане ветровито, с умерен, в районите разположени в близост до северните склонове на планините силен и бурен вятър от юг-югозапад. Ще преобладава слънчево време. Ще бъде доста топло за втората половина от октомври с минимални температури между 11° и 16° и максимални - между 25° и 30°, в отделни райони, чувствителни на южен вятър до 32°-33°. В неделя вятърът ще отслабне, а по-късно през деня в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад. Ще се задържи сравнително топло. Облачността ще е променлива, вероятността за валежи - малка.

#слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници