ЕС зове за по-строги мерки към мигрантите

ЕС зове за по-строги мерки към мигрантите

МВР

A A+ A++ A

Министри от Европейския съюз заявиха днес, че страните членки трябва да проверяват по-добре мигранти и търсещи убежище и да гонят по-бързо представляващите риск за сигурността, след като скорошни ислямистки атаки показаха съществуващите трудности в тази сфера, предаде Ройтерс.

Министрите на вътрешните работи и на правосъдието на ЕС се срещат днес в Люксембург, за да обсъдят какви стъпки да се предприемат след смъртоносните атаки в Брюксел и Франция в момент на притеснения за сигурността заради конфликта между Израел и "Хамас".

Важно е тези лица, които може да представляват заплаха за сигурността за нашите граждани, да бъдат връщани незабавно и принудително", заяви еврокомисарят по миграцията Илва Йохансон:

"Трябва да бъде по-ефективни, да затворим пробойните и по-бързи в решенията за връщане".

45-годишният тунизиец, който уби двама шведи в Брюксел в понеделник, е пребивавал незаконно, след като молбата му за убежище е била отхвърлена.

Той е стигнал до ЕС през италианския остров Лампедуза през 2011 г., като е живял и в Швеция.

20-годшният роден в Русия ислямист от Ингушетия, обвинен в убийството на учител в Северна Франция миналия петък, е бил известен на властите като рисков за сигурността, но не е бил изгонен от страната, посочва Ройтерс, цитирана от БНР.

#ЕС #.мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници