Тодор Кантарджиев: Българските лекари са на световно ниво

Тодор Кантарджиев: Българските лекари са на световно ниво

МС

A A+ A++ A

Българските лекари са на световно ниво като образование, подготовка и практика. Това каза известният лекар д-р Тодор Кантарджиев, който поздрави колегите си в ефира на "Денят на Фокус“ по радио "Фокус“. Повод е Денят на българския лекар, на който почитаме и паметта на Св. Йоан Рилски.

Българският лекар е избрал работа, която практикува, докато е жив, категоричен е Кантарджиев. "Давам консултации, работя. Чувствам се горд от изпълнения си дълг. Лекарите у нас всеотдайно лекуват, компенсирайки грешките на други в българското здравеопазване“, заяви още Кантарджиев.

Има много какво да с е изисква от българското здравеопазване, категоричен е той. "Образованието в тази сфера беше на световно ниво. Винаги в контактите и работата ми с колеги от Западна Европа и САЩ съм бил горд от обучението, което съм завършил – то ми е дало голяма подготовка и богат теоретичен опит“, сподели още той.

Българските лекарски кадри са почитани навсякъде, смята лекарят. "Български лекар, който излезе да работи в чужбина, обикновено става светило на медицината в съответната държава, в която е избрал да практикува професията си“, разказа на наблюденията си той.

"Благодарността на пациентите топли душата на лекаря с чувството на изпълнен дълг. У нас обаче лекарите престанахме да се уважаваме помежду си. Започнахме да се държим като занаятчии. Първо трябва да се върне уважението в гилдията, после – доверието на обществото към нея и трето – да се води борба с диспропорциите в здравеопазването. Не може директор на болница да е с годишна заплата 200 000 лв, а младите доктори да получават 1000 лв на месец“, заяви още д-р Тодор Кантарджиев

#Кантарджиев #Тодор Кантарджиев #проф. Кантарджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници