Търсят се: 23 търговски аташета за чужбина

Търсят се: 23 търговски аташета за чужбина
A A+ A++ A

Министерството на икономиката търси търговски аташета в 23 държави. От тях 8 са позициите за Европа, 13 – за страни извън ЕС, и 2 за ОНД. Крайният срок за подаване на документи е 3 ноември.

Според изискванията на обявения конкурс за търговски представители кандидатите трябва да имат висше образование със степен магистър, свободно да владеят езика на държавата, за която кандидатстват, както и английски. В критериите са заложени още дигитална компетентност, стаж минимум 6 г. и доказан опит в областта на външноикономическите и търговските отношения.

Заложени са и специфични изисквания,

включващи познания относно икономическото развитие на съответната страна, както и на двустранните отношения на България с нея. Също така са нужни познания върху нормативната уредба и международните задължения на страната ни, свързани със спецификата на работата на търговските аташета.

Кандидатите, които бъдат допуснати до следващия етап от процедурата, ще трябва да представят анализ на съществуващите двустранни външноикономически и търговски отношения на България с държавата, за която се кандидатства. Акцент трябва да се постави върху потенциалните възможности за развитие, инвестиции и търговия през следващите 4 години.

#Министерство на икономиката #търговски аташета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници