Как да промените менюто си, ако имате мигрена

Как да промените менюто си, ако имате мигрена

pixabay

A A+ A++ A

Мигрената може да бъдат изключително болезнена. Изглежда, че храната може да играе важна роля в овладяването на болката. В тази статия ще разгледаме храни, които често се свързват с мигрени, и как можем да променим диетата си, за да намалим риска от нападения.

Френски сирена:

Този вид сирене съдържа тирамин, което може да бъде потенциален дразнител за мигрени. Заменете ги с по-леки варианти като моцарела или фета.

Цитрусови плодове:

Лимони, портокали и грейпфрути съдържат високи нива на тирамин и са често свързвани с мигрени. Вместо тях, опитайте плодове с по-ниски нива на киселина, като ябълки или круши.

Шоколад:

Този сладък любимец често съдържа тирамин и теобромин, които могат да бъдат потенциални дразнители за мигрената. Вместо това, опитайте се с карамел или ванилови заместители.

Алкохол:

Червено вино, бира и уиски са известни като дразнители за хората с мигрена поради съдържанието на тирамин и други вещества. Опитайте се да ограничите консумацията или изберете по-леки напитки като бяло вино.

Солени делакси:

Храните, които съдържат глутамат на натрия (MSG) и излишна сол, може да раздразнят и да причинят мигрена. Избягвайте преработените закуски и опитайте се да готвите вкъщи с по-малко сол.

Кафеин:

Кафето и други напитки с високо съдържание на кафеин могат да бъдат дразнители за мигрената. Разгледайте опциите с по-ниско съдържание на кафеин или дори преход към безкафеинови напитки.

#мигрена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници