Зловещ сън накарал друсаната Ивет да наръга баба си Виолета Донева брутално 54 пъти с нож

Зловещ сън накарал друсаната Ивет да наръга баба си Виолета Донева брутално 54 пъти с нож

Булфото - архив

A A+ A++ A

Зловещ сън провокирал 18-годишната Ивет Стайкова да заколи зверски баба си - голямата актриса Виолета Донева, преди година. Това става ясно от показания, дадени в хода да разследването на случая от кървавия 19 октомври 2022 г.

Делото в Софийския градски съд стартира преди месец, а първи проговориха в залата приятелят и бащата на момичето, пише "Телеграф". В края на миналия септември Ивет паднала от високо и ударила лошо главата си. Девойката била употребила коктейл от амфетамин, ксанакс и други хапове.

Още преди да се удари лошо била водена по психиатрии, но след този случай състоянието й рязко се влошило и поведението й тотално се променило. Започнала да говори за сънища, от които трябвало да се пробуди и да свързва близките си с определени емоции.

Омраза

Често говорила с омраза за баба си Виолета. Възрастната актриса знаела, че употребява наркотици и се опитвала да я спре. Имало случаи, когато бабата откривала някоя доза в дрехите й и я криела, което водело до страхотни скандали.

Няколко дни преди да посегне на Виолета Ивет нападнала с нож и приятеля си, с когото били разделени. От показанията му се разбира, че тогава видял, че Ивет има в чантата си сатър и нож.

В съда ще стане ясно още, че тя е лежала в психиатрични болници, била е и наркозависима от 4 години.

Започнала е да употребява марихуана на 14 години, а след това хероин, амфетамини, екстази и всевъзможни синтетични наркотици. Била ученичка в столичното 76-о ОУ „Уилям Сароян“, но е изключена заради множество отсъствия.

Бъркотия

От последните й публикации в социалните мрежи се разбира, че очевидно младата девойка има сериозни психически отклонения и е силно повлияна от наркотиците. Сред писанията й се срещат реплики като: “Легализирайте хероина, не на даскалото!”, или „Светът около мен е бъркотия“; „Мъртва съм отвътре“; “Не знам къде съм и какво правя“. А под публикациите й пишат, че е „Луда наркоманка”; “Има нещо сатанинско в теб“, на което тя не опонира.

От първоначалните заключения на психиатричната й експертиза се изяснява, че Ивет е била емоционално нестабилна, често страдаща от поведенчески разстройства, които се дължали на продължителната употреба на тежки наркотици. Експертите са категорични, че дрогата е повлияла до голяма степен на възприятията, мисленето, емоциите, интелекта и паметта й.

От психиатричната болница към затвора в Ловеч, където Ивет е пратена на 22 октомври - няколко дни след убийството на баба си, заключенията на експертизата са - разстройство вследствие на употреба на канабоиди - синдром на зависимост.

Изтребление

Кървавата баня се разиграва между 19.30 часа на 19 октомври и 5 часа на 20 октомври. Според разследващите в тези часове вероятно спящата преди това Ивет се пробужда и напада баба си Виолета в банята. Атакува я в гръб с 12-сантиметров нож, взет от кухнята. Часове по-рано двете имат поредния скандал заради наркотици, който е дочут от съседите в блока в столичния квартал „Изток“.

Ивет ръга баба си в главата, шията, лявото рамо, предната и задната част на гръдния кош и лицето. Нанася общо 54 удара с ножа, като шест от тях са фатални, засягат жизненоважни органи. Актрисата е била жива до последно, твърдят патоанатомите. Издъхнала е бавно от раните си, а през това време, малко след 5 часа сутринта, внучка й напуска жилището.

Трупът на актрисата е намерен на 22 октомври, след като нейни приятелки се обаждат на сина й - режисьора Иво Стайков, бащата на Ивет, че нямат връзка от дни с Виолета.

Следи

Следите на Ивет също се губят няколко дни. След като напуснала апартамента на баба си, тя се е мотаела неясно колко време из София, след което стигнала до Централна гара и се качила на първия влак – пътуващ в посока Пловдив. Нямала билет и се спречкала с кондуктора. Свалена е на гара Септември, а състоянието й било такова, че от гарата извикали линейка. Дошла и полиция. Момичето било изключително нервно и агресивно, което наложило настаняването й в психиатрията в Пазарджик.

При приемането й е направен тест за наркотици, който показал положително съдържание на тетрахидроканабиноиди, става ясно по делото. Преди това има и данни от психиатрията на Сточна гара в София, където Ивет е била регистрирана, а тестовете й за наличие на наркотици отчели употребата на амфетамини.

Въпреки данните за психически отклонения от заключенията на назначените в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че Ивет Стайкова е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Ден по-рано приятелят й я изгонил

Според обвинителния акт до 18 октомври 2022 г. Ивет Стайкова живеела заедно с приятеля си в „Лозенец“. През този период употребявала всекидневно марихуана, както и периодично други видове наркотици. Проявявала агресия, която провокирала приятеля й да я изгони от жилището. Поради това той разговарял със 79-годишната й баба Виолета Донева.

На 18 октомври завел Ивет в дома на актрисата. Делото ще продължи по същество с разпит на свидетели.

#Виолета Донева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници