Шеф на JPMorgan: Това е най-опасното време от десетилетия насам

Шеф на JPMorgan: Това е най-опасното време от десетилетия насам

JPMorgan

A A+ A++ A

Изпълнителният директор на JPMorgan Джейми Даймън предупреди в петък за настоящата геополитическа ситуация и нейния ефект върху световните пазари и световната търговия.

"Това може да се окаже най-опасното време, което светът е виждал от десетилетия", посочи Даймън в коментар към последния финансов отчет на голямата америкаснка банка.

Според изпълнителния директор на JPMorgan кризата в Украйна, изострена "от атаките срещу Израел миналата седмица", може значително да засегне енергийните и хранителните пазари, световната търговия и геополитическите отношения.

"Въпреки че се надяваме на най-доброто, ние подготвяме фирмата за широк спектър от резултати, така че да можем последователно да предоставяме нужните услуги на нашите клиенти, независимо от заобикалящата ни среда", добави той.

Даймън също така предупреди за упорито затегнатите пазари на труда, изключително високите нива на публичен дълг и фискалните дефицити като фактори, допринасящи за инфлацията и нарастващите лихвени проценти.

"Освен това все още не знаем дългосрочните последици от количественото затягане, провеждано от Федералния резерв", каза още той.

По-рано в петък JPMorgan Chase & Co. обяви своя отчет за печалбите за третото тримесечие на фискалната 2023 г., отчитайки приходи от 40,69 млрд. долара, което е ръст от 21%, като и повишение на приходите с 15%, изключвайки придобиването на банката First Republic. Данните са по-добри от прогнозите на анализаторите.

Освен това в доклада се отбелязва, че нетната печалба на банката се е увеличил с 35% до 13,2 млрд. долара, докато печалбата на акция се е покачила до 4,33 долара, което е с 39% повече в сравнение с третото тримесечие на 2022 г.

Нетната печалба на придобитата от JPMorgan банка First Republic пък възлиза на 1,1 млрд. долара през същото тримесечие.

#JPMorgan #опасно време

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници