Много слънце, малко облаци и до 28°С днес

Много слънце, малко облаци и до 28°С днес

Pixabay

A A+ A++ A

През деня в събота времето ще е чудесно за разходки и туризъм, ще бъде предимно слънчево. Около обяд облачността ще се увеличи, но ще е предимно висока. Не се очакват валежи. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще се повишат и ще са типични за октомври - до 24-28°С, а на изолирани райони в Централна България и Тракия - около 30°С.

Времето по Черноморието

През нощта срещу събота ще преобладава ясно време, а до обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд и с временни увеличения на облачността. Очакваните максимални температури на въздуха ще бъдат 23-24°С.

Температура на морската вода - 21°-23°С.

Вълнение на морето – 1-2 бала.

Времето в София

През нощта срещу събота високата облачност ще се разкъса до ясно време. Минималните температури ще се повишат - и ще са между 6-8°С. Сутрин ще има условия и за мъгли.

През деня ще преобладава разкъсана облачност, която към края на деня ще се разкъса. Максималните температури ще са между 23-24°С.

Времето в планините - Чудесни условия за туризъм!

През нощта срещу събота ще преобладава ясно време. През деня ще е предимно слънчево и сравнително топло. Очакваме и временни увлечения на облачността, но без валежи.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°С, на 2000 метра - около 7-8°С.

Времето на Балканите

През следващите часове атмосферата над Балканския полуостров ще се задържи стабилна. На изолирани планински райони от полуострова се очакват валежи. Над останалата част, времето ще се задържи предимно слънчево и сухо, като температурите ще са високи за октомври.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници