Правителственият самолет прибра от Израел още 96 българи

Правителственият самолет прибра от Израел още 96 българи

МВнР

A A+ A++ A

Малко след 1 ч. тази нощ правителственият самолет, който вчера отлетя за Тел Авив в петък за евакуация на наши съграждани, се приземи на Летище София с 96 пътници на борда. Повечето от тях са с българско гражданство, а някои с израелско - членове на семейства. Пристигналите бяха посрещнати вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, съобщиха от ведомството.

"България беше първата държава, която спомогна нуждаещите се от помощ българи да се приберат. Водим се от две неща - грижата към сънародниците ни и координирани действия", заяви часове преди това в НС вицепремиерът.

Мария Габриел и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков дадоха съвместно изявление и изтъкнаха, че работят в пълна координация на действията си. "Правителственият самолет ще осъществява полети, докато е възможно и докато имат нужда сънародниците ни“, потвърди отново Мария Габриел.

Посолството на Република България в Тел Авив функционират два телефона за спешна връзка, с които гражданите могат да се свързват денонощно.

+ 972 54 764 0089

+ 972 54 595 4379

Данни за българските лица, намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на consulate.telaviv@mfa.bg , както и на Ситуационния център в МВнР на имейл: crisis@mfa.bg и на телефони:

+359 2 948 24 04

+359 2 971 38 56

#евакуация #българи #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници