С вой на резачки искат оставката на директор на горите

С вой на резачки искат оставката на директор на горите
По последна информация протестиращите са били от общо шест дърводобивни фирми, три от Гоце Делчев, две от Сатовча и една от Гърмен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 200 работници на дърводобивна фирма в Гоце Делчев протестираха в Благоевград с вой на моторни резачки, плакати и викове „оставка“ срещу директора на Регионалната дирекция по горите Иван Гергов.

С четири автобуса работниците пристигнаха сутринта във вторник в града, след което с моторни резачки, неописуем вой и и тъпани протестиращите окупираха пространството пред младежкия дом, предаде БГНЕС.

На плакатите се четяха надписи: „Долу рекетьора Гергов“, „Да спрем корупцията“ и „Искаме да си изкарваме хляба честно“.

След 20-ина минути размахване на резачките, протестиращите оставиха инструментите си и пеш се придвижиха до дирекцията по горите. Там всички дружно викаха „Оставка“, а за финал „Оставка на рекетьора Гергов“, след което мирно се разотидоха.

„Дал съм на г-н Гергов общо 17 хил. лева, веднъж 10 хил., а останалите на траншове, за да не ме съсипе“, обясни собственикът на фирма „Върбица лес“ Веселин Камбуров.

„Тук сме, защото чорбаджията ни Камбуров се грижи за нас като за свои деца, помага ни с всичко, а сега този Гергов иска да го съсипе“, обясни пък един от работниците.

По последна информация протестиращите са били от общо шест дърводобивни фирми, три от Гоце Делчев, две от Сатовча и една от Гърмен. Протестът бе охраняван от полиция.

#Гоце Делчев #работници #тъпани #оставка #Благоевград #Регионалната дирекция по горите #Иван Гергов #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници