Хората без лични документи все пак ще имат възможност да гласуват, увери МВР

Хората без лични документи все пак ще имат възможност да гласуват, увери МВР

pixabay

A A+ A++ A

Хората без лична карта или документи все пак ще имат възможност да упражнят правото си на глас на предстоящите местни избори, съобщи Министерството на вътрешните работи.

Българските граждани, които нямат лична карта или зелен паспорт, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, ще могат да гласуват. В зависмост от нормативните изисквания издаването на нова лична карта ще бъде ускорено.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 27 октомври 2023 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват, уточниха от МВР.

За да ви издадат удостоверение е необходимо лично да подадете искане в Столичната дирекция на вътрешните работи, Областна дирекция на МВР, Районно управление (РУ) или участък към РУ - в периода от 24 до 28 октомври от 8:30 до 17 часа и на 29 октомври от 8:30 до 19 часа.

Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност, както и на интернет страницата на СДВР и ОДМВР.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден - 29 октомври 2023 г. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

#избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници