Когато бебето плаче, контролирайте се!

Когато бебето плаче, контролирайте се!
A A+ A++ A

Няма бебе, което да не плаче – някои по-често, други по-силно, но плачът винаги е неприятен, особено за родителите. Не е изключено бебето да плаче и без причина, но най-вероятно такава има и е добре да подходите с разбиране към проблема.

Щом плаче, може би бебето е гладно, подмокрено, изморено, опитва се да се оригне или да се изходи, иска да смените позицията му, топло или студено му е или просто се нуждае от малко повече (а нерядко и по-малко) внимание.

Ако не успеете да откриете причината за плача и няма изглед бебето да спре да плаче, то най-важното и най-доброто, което можете да направите, е да запазите спокойствие. Плачът сам по себе си не е опасен. Опасно е да загубите контрол над себе си и да ударите или раздрусате бебето. Подобни ваши действия могат да имат лоши последствия, сред които кръвотечение, мозъчна увреда, изoставане в нервно-психическото развитие.

За да запазите самообладание, можете просто да седнете и да изчакате кризата да премине, или да се разходите с количката или с колата, да масажирате бебето, да помолите някого за помощ в грижите за бебето, за да вземете глътка въздух сами. Не е лошо дори и вие да покрещите или да поплачете, за да освободите негативната енергия, но винаги бъдете нежни с бебето.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници