Валентин Велчев пя край къща от книги, дариха го с кукер

Валентин Велчев пя край къща от книги, дариха го с кукер

Личен архив

A A+ A++ A

До къща, построена само от книги, изнесе концерт певецът Валентин Велчев във врачанското село Челопек. Уникалната постройка се намира в двора на местното читалище "Огнище 1930" и там през уикенда се проведе Фестивал на книгата, добрините и традициите, чийто специален гост бе Лауреатът на Пирин Фолк. Събитието е подкрепено от Община Враца и Общинския фонд "Култура" под мотото "Да съхраним и популяризираме културното богатство на с. Челопек".


Преди да излезе на сцената, носителят на наградите "Певец на годината 2021" и "Албум на годината 2023" се включи в приготвянето на миш-маш заедно с кмета на Челопек Тихомир Тошев, а после получи поздравления лично и от кмета на Враца Калин Каменов. Валентин Велчев откри рецитала си с превърналата се в химн на Северозапада песен на Грета Ганчева "От Враца до Дунава", а после продължи и с останалите композиции от дебютния си проект "Аз съм Валентин". Повече от час любимецът люля мегдана на селото в хороводните си ритми, като повечето присъстващи не се пускаха от хорото на хитовете "Аз съм Валентин", "Благословен", "На нож", "Пирински орли", "Наздраве", "Сватове", "Татковина", "Ванга", а за финал изпълни на бис отново "От Враца до Дунава".


След концерта Валентин Велчев раздаде автографи на най-запалените си почитателки върху новия си календар за 2024 г., а кметът заедно с дамите от читалището и сдружение "Книгини" го изненадаха с подаръци - ръчно изработена статуетка на кукер и копие от книгата на Цветана Евгениева "Челопек - природният олтар" за историята на обявеното за първото село на книгата.

#Валентин Велчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници