Брат Галев се е вмъкнал в България през канал за мигранти?

Брат Галев се е вмъкнал в България през канал за мигранти?
A A+ A++ A

Брат Галев се е вмъкнал в България през канал за мигранти! Това пише "България Днес", позовавайки се на свои източници в полицията, които са запознати с разследванията за влизането на Ангел Христов-Геле у нас и за мистериозната му кончина.

"Има данни, че Геле се е прибрал чрез международен канал за трафик на мигранти директно през една от границите ни. Също така ДНК експертизата, която бе назначена на трупа на Геле, доказва, че това наистина е Ангел Христов. Експертизата сочи още, че беглецът от правосъдието у нас е умрял от тромб, който се е откъснал и е запушил жизненоважен кръвоносен съд. Това е довело до инфаркт. В химическата експертиза на трупа на Геле не са намерени следи от отрови, които да замаскират евентуално отравяне като инфаркт. Винаги може да се приеме и хипотезата, че е използвана много рядка и непозната нам отрова, която не може да бъде засечена", коментираха източниците на изданието.

Над 4 месеца след мистериозната кончина на Геле разследването е към своя край и полицията под надзора на Окръжната прокуратура в Кюстендил има сериозен напредък. Официалното становище, което "България Днес" получи от прокурор Марияна Сиракова е, че прокурорът, под чието ръководство се води разследването, може да сподели единствено, че то е към своя край.

"Не мога да кажа какво показват експертизите, които бяха направени на трупа на Ангел Христов и как се е прибрал незабелязано в България", каза прокурор Сиракова.

Припомняме, че Ангел Христов изненадващо почина на родна почва, въпреки че беше издирван над 10 години от Интерпол. Според официалния смъртен акт, издаден от общината в Дупница, Христов е издъхнал на 3 юни. След като тялото му бе иззето от полицията по разпореждане на прокуратурата, бе направена аутопсия и идентификация. Два дни по-късно тогавашният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви, че категорично е доказано, че трупът е на Христов. Тогава започнаха две разследвания - за смъртта на Геле и за това как се е вмъкнал незабелязано в страната.

Впоследствие стана и ясно, че връщането на Геле е съвпаднало със стартирането на собствен строителен бизнес от неговите деца Елен и Виктор. Справка в Търговския регистър показва, че двамата са регистрирали съвместна фирма "Бул-Гая Груп" в началото на май 2023 г., чрез която ще правят жилищни сгради и офис центрове в България и чужбина. Фирмата е с капитал от едва 2000 лв., а според официалната информация наследниците на Христов не разполагат с никакво имущество.

Смъртта на Брат Галев дойде непосредствено след убийството на друга знакова фигура от криминалните среди - Красимир Каменов-Къро, който е бивш съдружник на Христофорос Аманатидис-Таки, с когото Галеви пък имаха няколко общи фирми навремето. В миналото съдружието между Къро и Таки се разпадна, както и отношенията на Аманатидис и също. Имаше слухове, че именно Таки е поръчал Къро и е отровил Геле.

Живот и погребение

Братя Галеви, които нямат роднинска връзка, избягаха от страната през 2012 г., малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване. Тогава бяха пуснати и за издирване с червени бюлетини от Интерпол. След кончината на Геле Пламен Галев остана сам и в момента полицията го дири под дърво и камък, но следа от него няма. Издадените червени бюлетини за издирването на Братя Галеви от Интерпол са с давност до 2024 година. Едната вече е свалена заради смъртта на Ангел Христов, но другата за Пламен Галев продължава да е на сайта на Интерпол.

Геле бе погребан в затворен ковчег на 8 юни в храм "Св. Георги" в Дупница, а опелото се водеше от отец Паликарски. Известни "колеги" на бандита си казаха последно сбогом с Брат Галев и го изпратиха в последния му земен път.

На погребението се появиха Златко Баретата, Тоци, Стъклето, Хари, Каплата, Конана, Клеменца и други от родния ъндърграунд.

#Ангел Христов #братя Галеви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници