Храната навън за не повече от два часа!
Купувате готова храна, носите я в къщи и най-добре е да я изядете веднага. Това се отнася и за ястията, които сте сготвили сами. Ако обаче отлагате изяждането, то не трябва да съхранявате храната навън за повече от 2 часа. Причината е, че бактериите се развиват много бързо, когато храната е оставена на стайна температура. Някои бактерии произвеждат токсични вещества, които не променят органолептичните свойства на храната (вкусът, мирисът, външният вид на храната се запазват), но могат да са причина за хранително отравяне.
Можете да запазите храната топла във фурна на 60 градуса до следващото хранене или да я приберете в плътно затворена кутия в хладилник и да я стоплите непосредствено преди храненето.
Коментирай
Най-четено от
Здраве
Девет от десет човека не знаят, че страдат от хронично бъбречно заболяване
16:30 29.04.2024 | Здраве
Последно от
Здраве