Храната навън за не повече от два часа!

Храната навън за не повече от два часа!
A A+ A++ A

Купувате готова храна, носите я в къщи и най-добре е да я изядете веднага. Това се отнася и за ястията, които сте сготвили сами. Ако обаче отлагате изяждането, то не трябва да съхранявате храната навън за повече от 2 часа. Причината е, че бактериите се развиват много бързо, когато храната е оставена на стайна температура. Някои бактерии произвеждат токсични вещества, които не променят органолептичните свойства на храната (вкусът, мирисът, външният вид на храната се запазват), но могат да са причина за хранително отравяне.

Можете да запазите храната топла във фурна на 60 градуса до следващото хранене или да я приберете в плътно затворена кутия в хладилник и да я стоплите непосредствено преди храненето.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници