Гаджето на заклания Ангел от Пазарджик трогна нета с послание! Близки на жертвата излизат на бунт

Гаджето на заклания Ангел от Пазарджик трогна нета с послание! Близки на жертвата излизат на бунт
A A+ A++ A

Днес Окръжната прокуратура в Пазарджик ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” за 18-годишния младеж, обвинен за убийството на 21-годишния Ангел Здравков. Гневни граждани готвят протест пред Съдебната палата.

След престъплението, извършено с нож, Никола Райчев успя да се укрие, но след издирване беше задържан в района на Централната гара в София. Мотивът за убийството е ревност, посочиха от Прокуратурата.

„Голяма трагедия. Надяваме се да има справедливост. Това е хладнокръвно убийство. Ангел беше винаги усмихнат, позитивен. Не познавам извършителя”, сподели пред Нова телевизия Марио Спасов, приятел на убития.

„Не е споделял да е бил заплашван. Беше много мъжко момче. Ножът е бил над 20 см. Човек, който вади с ясната представа такова острие, няма друг мотив, освен убийство. С Ангел се познаваме от много малки. Той винаги ми е помагал, беше добър и чист човек”, каза Андрей Симеонов.

Междувременно, приятелката на убитото момче в Пазарджик разплака хиляди с поста си. По много свидетелства именно заради нея се е случила драмата, защото бившето й гадже Никола е изревнувал. От написаното от нея се разбира, че двамата са били заедно по-малко от месец преди 18-годишният убиец да извади касапския нож.

Йоана Танева публикува красиво послание, което не оставя четящите го безразлични. То бе придружено и със снимки на младата двойка:

"Две - това беше нашето число, втори август - нашата дата. Две чисти сърца биещи като едно. Две искрени усмивки търсещи радостите в живота. Две деца, които заедно имаха две мечти - любов и щастие. Ти беше моят свят, моят лъч светлина, моята опора, моят Дом. Думите никога няма да стигнат, за да опиша кой беше ти, а и честно казано не искам. Искам да съм егоист, да съхраня в сърцето си всеки наш момент, всеки жест, всеки миг, всяка емоция , искам всичко да е лично , тайно между нас - да знаем само аз и ти. Всеки ден имах едно съобщение- Йо, как си, какво правиш , а аз да ти отвърна: Ането ми - всичко е наред. Едно обаждане, което чакам и чакам и вече знам, че няма да получа. Един меден глас и заразен смях, който винаги успяваше да изкара човек от най-лошите му дни и да ги превърне в много по-добри. Къде си ти сега? Питат ме - Как ще продължа без теб - не знам?

#Пазарджик #убийство #Ангел от Пазарджик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници