Задава се ново затваряне на училищата заради КОВИД-19?

Задава се ново затваряне на училищата заради КОВИД-19?

МОН

A A+ A++ A

Учители в Русе споделят, че през ноември се задава ново затваряне на училищата заради КОВИД-19. Днес в редица учебни заведения в крайдунавския град са получени заповеди и декларации за обучение на децата в първи клас за преминаване към онлайн учене. Педагози споделиха с Dunavmost, че са изключително притеснени.

Пандемията засегна почти всички сфери на живота, но се усети особено силно в образованието. Повече от две учебни години децата бяха принудени да учат от домовете си, взирайки се в екраните на компютри и таблети. Това причини не само проблеми в самото обучение, но доведе и до поява на здравословни проблеми като гръбначни изкривявания, напълняване, нарушения на зрението и др. Учениците от всички възрасти загубиха контакт със съучениците и учителите си. Изключително осезаемо беше въздействието върху най-малките, които вместо да навлизат в училищната среда и да свикват с новите порядки и изисквания, се сблъскаха с нещо, което самите учители не разбираха.

Отварянето на училищата и връщането на относително нормалния учебен процес бяха облекчение за ученици, учители и родители. Сега обаче отново се предвижда преминаване към онлайн обучение и всички се питаме как ще се справим с поредната вълна от насилствено наложени ограничения, чиито последствия ще виждаме години наред.

#КОВИД-19 #ковид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници