И днес блокада на възлови пътни артерии в Старозагорско

И днес блокада на възлови пътни артерии в Старозагорско

ФБ група Кулата - Промахон/Иван Петрински

A A+ A++ A

Блокадата на възлови пътни артерии в Старозагорско е продължила цяла нощ и продължава и към този момент, казаха пред БТА от местния синдикат на КНСБ в ТЕЦ 2.

Протестиращи миньори и енергетици блокират вече повече от денонощие преминаването през прохода Хаинбоаз в района на село Гурково, детелината на автомагистрала "Тракия" към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и главния път София- Бургас.

"Ние нямаме намерение да се отказваме. Няма напрежение между протестиращи и полиция. Имаме покана за среща от академик Николай Денков и все още обмисляме дали да приемем", заявиха от синдиката.

Енергетиците настояват за промяна на Териториалните планове за справедлив преход.

Както БТА писа, вчера за кратко представители на местния бизнес блокираха и движението в част от централния булевард в Стара Загора. "Ние дойдохме от работните си места, за да искаме прозрачни и ясни решения за нашия регион. Поводът е Териториалният план за справедлив преход", каза по време на протеста Славин Янакиев, изпълнителен директор на "Прогрес" АД. Стара Загора трябва да продължи да просперира. Трябва да се развива този град, каза той. И допълни, че е необходимо да има ясен процес на обсъждане, ясни цели и стратегия за развитие. "Ние не искаме да закриваме този град", каза още Славин Янакиев.

#блокада #АМ Тракия #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници