Чудесна слънчева събота!

Чудесна слънчева събота!
A A+ A++ A

Привечер и през нощта срещу събота над по-голямата част от страната ще е с разкъсана висока облачност. По-значителна над Югоизточна България, като над тези райони ще има условия за валежи. Възможни са и гръмотевични бури. Ще духа слаб до уморен североизточен вятър, но с тенденция привечер да затихне. Минималните температури ще са между 7° и 17°С. Най-високи очакваме да са стойностите по Черноморието - до 17-18°С, както и малко по-ниски - в планинските райони и около Видин - до 7-9°С. В сутрешните часове около водните басейни ще има условия за мъгли и ниска слоеста облачност.

През деня в събота времето ще е чудесно за разходки и туризъм, като ще е предимно слънчево. Над Южна и Източна България ще има и повече облаци, като на места ще превали дъжд. Максималните температури ще се повишат и ще са между 25-28°С.

Времето по Черноморието

През нощта срещу събота ще преобладава разкъсана облачност, като на места по Южното Черноморие ще има условия за валежи.

През деня повече облаци очакваме по Южното Черноморие, като до обяд ще е облачно с валежи от дъжд. Привечер облачността ще се разкъса и ще намалява. Очакваните максимални температури на въздуха - 24-25°С.

Температура на морската вода - 22°-23°С.

Вълнение на морето – 2-3 бала.

Времето в София

През нощта срещу събота ще е с разкъсана облачност, но валежи са малко вероятни. Минималните температури ще се повишат - и ще са между 8-9°С. Сутрин ще има условия и за мъгли.

През деня облачността ще се задържи разкъсана, а до края на деня ще намалява. Максималните температури ще са между 23-25°С

Времето в планините - Добри условия за туризъм !

През нощта срещу събота ще е предимно облачно - с валежи от дъжд, като на много места над Странджа ще паднат проливни валежи. До сутринта и около обяд явленията постепенно ще затихнат. Ще духа умерен, а по откритите и високи части и силен вятър от североизток. По-малка е вероятността от валежи в Предбалкана и Рило-Родопският масив.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°С, на 2000 метра - около 9°С.

Времето на Балканите

През следващите часове атмосферата над Балканският полуостров ще се стабилизира. След обяд отново над Централна Гърция ще паднат проливни валежи. Значителни валежи и висок риск от наводнения се очакват в Северозападна Турция.


#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници