Дрогиран уби млада жена на "Тракия", след като се вряза с камион в аварирала кола

Дрогиран уби млада жена на "Тракия", след като се вряза с камион в аварирала кола

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Жена на 23 години загина, а трима пострадаха, след като камион блъсна кола в аварийната лента на автомагистрала „Тракия“, съобщи на извънреден брифинг в Сливен главен инспектор Илиян Николов, началник сектор "Пътна полиция" - Сливен.

Шофьорът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин.

Сигналът за инцидента е получен на 27 септември около 10:50 часа на 236 км на АМ "Тракия" в посока София.

Товарният автомобил със софийска регистрация е блъснал аварирал автомобил с бургаска регистрация, спрял в аварийната лента заради спукана гума.

Пострадали са тежко две жени, които са се намирали извън автомобила, а трета е с леки наранявания. Те са били откарани в областната болница в Стара Загора.

Окръжната прокуратура в Сливен привлече към наказателна отговорност водача на товарния автомобил за това, че е нарушил правилата на движение, след като е употребил наркотично вещество, каза говорителят на Окръжна прокуратура - Сливен Ваня Белева.

Резултатът от пробата за алкохол е била отрицателна. Задържаният обяснил, че не е видял автомобила, но от прокуратурата уточниха, че колата е била с включени аварийни светлини.

На шофьора на камиона е наложена мярка за задържане 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка.

Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед.

Камионът е собственост на търговско дружество, предаде БТА.

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години "лишаване от свобода", както и лишаване от право да управлява МПС, допълни прокурор Белева.



#АМ Тракия #загинала жена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници