Борбата в Русе: Кои са кандидатите за кмет

Борбата в Русе: Кои са кандидатите за кмет

община русе

A A+ A++ A

Вижте кои са кандидатите за кмет на Русе за местните избори на 29 октомври.

Партия "Има такъв народ" издигна Анатоли Станев за кмет на Русе. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в крайдунавския град Милена Хинкова.
Станев е по професия адвокат. Роден е на 4 март 1971 година.

Той е бил областен управител на Русе в периода от януари 2022 г. до август тази година. Преди това е директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите - от август 2020 г. до януари 2022 година. Станев е бил и общински съветник в периода 2007 - 2011 година.

Партия ГЕРБ издигна Иван Иванов за кандидат-кмет на Русе. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Русе Милена Хинкова. Бригаден генерал Иван Иванов е изпълнителен директор на Университетската болница "Канев" в Русе от 2019-а година.

Той е инженер по радиоелектронна, радиолокационна, радионавигационна и радиотелевизионна апаратура. През 2004-а година завършва магистратура по финанси в Стопанската академия в Свищов, а през 2019-а година се дипломира със специалност "Здравен мениджмънт" от същото висше учебно заведение.

Иван Иванов заема до 2002 година ръководни и експертни длъжности във ВисшетоПартия "Движение Гергьовден" издигна Кристиян Вълчев за кандидат-кмет на Русе. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Русе Милена Хинкова.

Кристиян Вълчев е областен координатор на партията в крайдунавския град. Роден е на 29 юли 1986 година. Завършил е специалност "Икономика на недвижимата собственост" в Икономическия университет във Варна. Магистър е по специалност "Финансов мениджмънт" в Стопанската академия в Свищов и "История" от Софийския университет. Доктор по икономика и управление /строителство и недвижима собственост/ в Икономическия университет във Варна.

Той е заместник-директор в гимназията по икономка и управление "Елиас Канети" в Русе от 9 май 2022 до 15 септември тази година. Преди това е бил началник на отдел "Общинска собственост и земеделие" в Община Русе. Работил е и в Областна администрация-Русе.

Управлявал е фирми за недвижими имоти.военно училище за артилерия и противовъздушна отбрана "Панайот Волов"-Шумен. Той е на директорски постове и в различни охранителни звена към Министерството на правосъдието. За около година е и началник на отдел "Рентгенови системи" в Митница-Русе.

Партия "Движение за права и свободи" издигна Айдоан Джелил за кандидат-кмет на Русе. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Русе Милена Хинкова. Джелил е роден на 19 юли 1970 година.

Той има магистърска степен по специалност "Аграрно инженерство" в Русенския университет. По професия е агроном. Той е началник на отдел в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в крайдунавския град. Джелил е общински съветник в Русе и председател на общинската структура на ДПС в крайдунавския град.

Партия "Възраждане" издигна Златан Златанов за кандидат-кмет. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Русе Милена Хинкова.
Златан Златанов е на 44 години и е адвокат по професия. Бил е дългогодишен младежки активист и председател на Студентския съвет на Русенския университет. Завършва специалност "Право" в Русенския университет.

Златан Златанов е областен координатор на партия "Възраждане". Бил е народен представител в 48-ото Народно събрание. Народен представител е и в сегашното 49-ото Народно събрание. Член е на Адвокатския съвет в Русе.

Искрен Веселинов е кандидатът за кмет на градана местна коалиция "България на регионите" (ВМРО-БНД, "Консервативна България", Съюз на патриотичните сили "Защита").

Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Русе Милена Хинкова. Искрен Веселинов е съпредседател на партия "ВМРО-БНД". Роден е на 14 март 1972 г. в Русе. Завършва висше образование през 1996 г. по специалност "Промишлено и гражданско строителство" в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Бил е директор на Областното пътно управление в Русе, общински съветник, а също и председател на Общинския съвет в Русе. Народен представител е в 43-ото и 44-ото Народно събрание. Бил е два пъти кандидат за кмет на Русе - на изборите през 2011 г. и 2015 г., като е постигнал втори резултат.

#Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници