Кои са кандидатите за кмет и за общински съветници във Велико Търново

Кои са кандидатите за кмет и за общински съветници във Велико Търново

община велико търново

A A+ A++ A

Ето кой ще се бори на изборите за кмет и за общински съветници във Велико Търново и областта.

ПП “Общество за нова България“ ще участва в местните избори във Велико Търново с кандидатска листа за общински съветници от 31 души. Листата е регистрирана в Общинската избирателна комисия. Предложението е постъпило от Таня Марекова - пълномощник на Маргарит Мицов, председател на партията.

Водач на листата е Калина Широкова - предприемач в сферата на хранително-вкусовата промишленост и с опит в местната власт.

Ето целият състав на листата:

1. Калина Михайлова Широкова
2. Иван Александров Ангелов
3. Александър Николаев Карачолев
4. Боряна Димова Мечкова
5. Христо Иванов Попов
6. Мария Станева Станева - Абулибде
7. Бончо Любомиров Генчев
8. Красимира Венелинова Ботева
9. Недка Иванова Колева
10. Николай Владимиров Венков
11. Жени Нисторова Сапунджиева
12. Пламен Николаев Нечев
13. Петър Иванов Петров
14. Кристиян Юлчев Дончев
15. Мая Константинова Пешева – Владкова
16. Анимари Кирилова Димитрова
17. Преслав Деянов Николаев
18. Георги Даниелов Андреев
19. Мартин Григоров Митов
20. Александър Николов Николов
21. Йордан Иванов Йорданов
22. Анжелика Искренова Илиева
23. Анита Кирилова Петкова
24. Нено Ганов Вълковски
25. Мариета Николова Стоянова
26. Валентина Недкова Димитрова
27. Розалина Тодорова Панова
28. Венцислав Христов Бакърджиев
29. Радка Маринова Крумова
30. Асен Красимиров Михайлов
31. Цветелина Атанасова Папалюгова

Движението за права и свободи във Велико Търново регистрира листа от 20 кандидати за общински съветници за изборите на 29 октомври. Водач на листата е Гюнай Далоолу, областен председател на партията, според информацията публикувана в сайта на Общинската избирателна комисия във Велико Търново.

Ето листата:

1.Гюнай Мюмюнов Далоолу
2.Сунай Хасанов Мунков
3. Мъстън Феимов Еминов
4.Илия Серафимов Велков
5.Фатме Билялова Етемова
6. Санер Гюнай Узунали
7.Икмал Юсеинова Джомова
8.Иван Петров Попов
9.Шенол Ахмедов Дюстабанов
10.Кенан Юсеинов Расимов
11.Ахмед Мехмедов Куюмджиев
12.Ферах Синанова Пъцева
13. Ердинч Басри Хюсеин
14.Филиз Илиязова Ахмедова
15.Румен Маринов Асенов
16.Аделин Насков Енев
17.Лора Иванова Байрамова
18. Ефраил Ахмедов Асанов
19.Вергил Бисеров Маринов
20.Иван Асенов Беновски

ГЕРБ регистрира листа от 37 кандидати за общински съветници във Велико Търново. Водач на листата е кандидатът за кмет Даниел Панов, които е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.

Даниел Панов е кандидатът на ГЕРБ за четвърти управленски мандат. Завършва специалност „Машинно инженерство“ във Висшето военно общовойсково училище „Васил Левски“ и „Публична администрация“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Има докторска степен по защита от бедствия и аварии в Националния военен университет „Васил Левски“. Семеен с двама сина.

Втори в листата е Венцислав Спирдонов, който в продължение на два мандата беше председател на Общинския съвет във Велико Търново. Спирдонов е историк и юрист и председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България.

Листата е от 37 души, които Панов представи пред журналистите в нейния състав има хора с опит и нови имена, доказали своята експетност във всички обществени сфери, посочи той.

Ето и пълния състав на листата:

1. Даниел Димитров Панов
2. Венцислав Ангелов Спирдонов
3. Росен Върбанов Иванов
4. Росица Тодорова Димитрова
5. Валентин Василев Точков
6. Деян Минков Хаджийски
7. Мирослав Трифонов Маринов
8 . Георги Кръстев Марков
9. Георги Петров Недев
10 . Николен Веселинов Стойнов
11. Драгомир Събев Йосифов
12. Христо Евгениев Стоев
13. Тодор Дамянов Тодоров
14. Даниела Андреева Андреева-Тодорова
15. Жельо Миленов Желев
16. Атанас Петров Парушев
17. Емил Стефанов Кьорчев
18. Нейко Генчев Генчев
19. Красимир Анков Йорданов
20. Мариян Димитров Арабаджиев
21. Камен Илиянов Илиев
22. Дончо Деянов Досев
23. Константин Тодоров Саралиев
24. Антоанета Иванова Селенска
25. Йордан Енчев Цветанов
26. Светослав Ангелов Косев
27. Димитър Петров Даскалов
28. Владимир Николов Николов
29. Петко Горанов Павлов
30. Снежина Димитрова Михова
31. Грета Цонева Георгиева
32. Валентин Иванов Къндев
33. Николай Димитров Колев
34. Христина Атанасова Христова
35. Иван Митев Иванов
36. Десислава Любомирова Иванова
37. Полина Стефанова Цонкова

Коалиция „БСП за България“ регистрира кандидата си за кмет и кандидатите за кметове на населени места в община Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на партията.

Адвокат Ирена Стасинопулу е кандидат за кмет. Тя е единствената дама, която е претендент за кметския пост в старата столица.

За свой кандидат за кмет в Дебелец БСП издига общественика и библиотекар Събка Илиева. В Килифарево социалистите залагат на счетоводителя и икономист Виктория Николова, а в село Ресен на младия Светослав Витанов.

В село Самоводене кандидатът на БСП ще бъде Маргарита Сърменова, а в Балван досегашният кмет Недьо Георгиев. В Никюп кандидат на БСП ще бъде президентът на местния футболен отбор Кирил Минков, в Хотница социалистите издигат Тихомир Тодоров, а във Водолей залагат на Милен Мирчев. За Арбанаси социалистите издигат педагога и финансист
Стефан Стоянов, а в Малки Чифлик залагат на досегашния кметски наместник Иван Чолаков.

За няколко населени места БСП подкрепя независими кандидати. В Пчелище социалистите гласуваха доверие на Станислав Стоянов, в Леденик ще работят за успеха на Ваня Николова, а в Ново село, Беляковец и Присово дават подкрепата си за досегашните кметове Христо Христов, Албена Беренска и Малина Попова.

Местната коалиция „Заедно за силна община“ издига кандидатурата на инж. Цанко Цонев за кмет на Община Павликени, съобщи в пресклуба на БТА във Велико Търново Димитър Палов от гражданската инициатива "За Павликени"- част от състава на местната коалиция, в която се включват и над 11 партии, част от които - обединени в коалиции. Членовете на гражданската инициатива не участват в кандидатурите за местния вот, подчерта Палов.

Цанко Цонев е машинен инженер, експерт по земеделска техника и съветник в Общинския съвет в Павликени, човек с активна гражданска позиция. През януари 2022 г. той внесе декларация срещу инвестиционно намерение за изграждането на завод за горене на отпадъци в село Върбовка. В подкрепа на декларацията започнаха и протестните действия срещу „екологичната бомба“, която застрашаваше региона, припомни Димитър Палов.

Обединението се включва в изборната надпревара с пълна листа от 21 кандидати за общински съветници и с номинации за кметове в населените места в общината. Листата не е създадена по обичайният партиен начин - с партийни номинации, а по волята на гражданите, на базата на проведени анкети, тя се състои от доказани професионалисти-учители, юристи, ветеринар, инженер, общественици, културни дейци, обясниха от коалицията.

Кандидатът за кмет инж. Цанко Цонев очерта своята управленска програма, в която на първо място е добруването на хората от местната общност и недопускането на инвестиции, които застрашават здравето им. Сред важните въпроси е решаването на наболелия проблем с липсата на междуселски автобусни линии и безводието в 14 от населените места в общината. Това е съществен въпрос, той може да бъде решен с проектна готовност от страна на общината, подчерта Христо Узунов, експерт по ВиК-мрежи.

От обединението посочиха, че в тяхната програма е заложено управление с активното участие на гражданите по метода на пряката демокрация и с обществени съвети от специалисти и хора с опит. Една от целите на коалицията е да върне живота в малките населени места.

В селата около Павликени се завръщат все повече млади хора, които избират чистия въздух и добрите дадености на региона, за да отглеждат своите деца в екологична среда, посочи Габриела Георгиева, кандидат за кмет на село Лесичери, издигната от коалицията. Според нея е нужно да се анализира тази тенденция, за да се отговори на очакванията на хората, за да бъдат задържани в региона.

Предприемачът Емилия Цветанова обяви във фейсбук кандидатурата си за кмет на община Свищов. Тя съобщи, че е издигната от “Има такъв народ“. Емилия Цветанова е на 47 години, родена и израснала в Свищов, семейна с две деца.

Има магистратура по специалност "Социално и застрахователно дело" и втора специалност - "Валутен и митнически контрол". Тя е общински координатор на "Има такъв народ" и кандидат за депутат в 47-ото и 48-ото Народно събрание. Над 20 години заедно със съпруга си Цветанова развива частен бизнес в сферата на услугите и търговията.

Като член и председател на "Инър уил клуб"-Свищов съм била инициатор и организатор на множество благотворителни каузи и кампании, написа във фейсбук Цветанова. Включвам се в кметската надпревара водена от личните си и партийни принципи на "Има такъв народ" - морал, честност и прозрачност в управлението на родният ми град Свищов, допълва още Емилия Цветанова.

#Велико Търново #кмет на Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници