Цената на бензина мина 3 лева за литър

Цената на бензина мина 3 лева за литър

pixabay

A A+ A++ A

Най-масовото гориво бензин А-95 надхвърли цената от три лева за литър в някои от малките бензиностанции, които не са част от големите вериги. Справка в базата данни на сайт за горива показва, че в някои райони на Черноморието бензинът се търгува по 3.15-3.17 за литър.

Според Венцислав Пенгезов, собственик на бензиностанция в Русе, голяма част от малките обекти работят на по-ниски цени в сравнение с големите вериги.

„При цена на петрола през миналата година от около 86 долара, горивото струваше над 3 лева. Не знам доколко решението на ЕК, според което за руски петрол трябва да се плаща не повече от 65 долара на барел, се изпълнява, но ако е в сила, цените трябва да са по-ниски”, добави Пенгезов, предаде NOVA.

Според него през последните години инфлацията се е отразила на хората, а после - и на сектора, и обемите са паднали. „Резервните части за колонките също поскъпнаха”, добави той.

Венцислав Пенгезов каза, че още в началото на годината се говорело, че "Лукойл" ще плаща авансов данък, който ще се използва за компенсиране на потребители. „В момента компанията реализира свръхпечалба, която би трябвало да бъде обложена и така да се намали тежестта върху хората. В края на септември сме, но още нищо не е направено”, каза Пенгезов. Според него цените на горивата ще се задържат

#бензин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници