Експерти ще дискутират зелените енергийни перспективи за България на международен форум в София

Експерти ще дискутират зелените енергийни перспективи за България на международен форум в София
A A+ A++ A

Водещи експерти от България и други страни в Европа ще дискутират бъдещето на зеления енергиен преход на международен форум на 2-3 октомври в София. Двудневната конференция, посветена на ВЕИ индустрията – „Be Renewable 2023“ е първото събитие в България, което ще обедини институционалните и технологичните постижения от сектора в Европа. Сред ключовите говорители са експерти от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), АЕЦ Козлодуй, Европейската федерация на търговците на енергия (EFET), Българската стопанска камара (БСК), Българската народна банка (БНБ), евродепутати, браншови организации и бизнесът.

„Be Renewable: Енергийна еволюция 2023“ ще се проведе в Inter Expo Center на 2-3 октомври, като входът за събитието е свободен, а участниците могат да се запознаят с интересната програма и да се регистрират тук. Събитието се организира от сдружение „Соларна Академия България“ и M3 Communications Group, Inc.

Основна цел на форума е да стимулиране създаването на ценни партньорства в сектора между европейските страни, които са от съществено значение за оформянето на устойчивото бъдеще у нас и ще подкрепят европейската енергийна стратегия. Събитието ще посрещне стотици посетители, които ще се запознаят с последните иновации в областта на възобновяемата енергия и ще имат уникалната възможност за обмяна на идеи, опит, успешни практики, политики и технологични решения с международни експерти от индустрията.

В рамките на двудневната програма на форума ще се включат представители на държавната власт, ЕК, неправителствения сектор, браншови организации и институции в Европа, водещи енергийни компании и инсталатори, академичните среди, банки, дипломатическия корпус и други заинтересовани страни от енергийния сектор в Европа.

Ключовите теми на форума включват:

  • Европейски политики за зелена енергия
  • Европейски модели и добри практики за устойчив преход
  • Човешкият капитал в енергийната трансформация: стандарти и развитие
  • Финансиране и инвестиции във ВЕИ сектора: предизвикателства и възможности
  • Енергийна и климатична дипломация
  • Енергийни борси и конкурентност на пазара
  • Електромобилност и устойчив транспорт: пътят към нулеви емисии
  • Зеленият водород: иновации, потенциал и роля в енергийния преход

В „Be Renewable 2023“ ще се включат водещи компании от енергийния сектор в Европа, които ще споделят своите знания и опит в областта на устойчивите енергийни решения и как те могат да бъдат успешно интегрирани в бизнес моделите на бъдещето. Основни партньори на събитието са BAUER SOLAR – един от водещите производители на соларни панели, базиран в Германия, с над 20-годишен опит на фотоволтаичния пазар, италианската компания AZZURRO, която е международен лидер в сферата на разработването на софтуер, автоматизацията, роботиката и възобновяемата енергия, както и POLYCOMP, които са лидер на пазара на информационни и комуникационни технологии в България, с подкрепата на Huawei.

Сред партньорите на форума са още испанската компания EURENER – производител на фотоволтаични модули с над 25-годишна история в грижата за планетата и произвеждането на чиста енергия за бъдещите поколения, както и българската платформа за зелени парктики BROWN TO GREEN, която има за цел цялостната трансформация и развитие на на Югозападния въглищен регион в България.

Събитието се провежда с медийната подкрепа на Българска телеграфна агенция, в. Телеграф, в. Труд, Фокус, Banker.bg, Kaldata.com, Economic.bg, ESG News, Novinite.bg, Econ.bg, 3e-news.net, Energy-review.bg, PowerIndustry-Bulgaria.bg, Dir.bg, Economy.bg и Mediapool.

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници