Морската столица е на тръни! Плъзна слух за отвличане на деца

Морската столица е на тръни! Плъзна слух за отвличане на деца
A A+ A++ A

Слух за отвличане на деца предизвика масова психоза в социалните мрежи.

Във варненски групи в социалната мрежа Фейсбук се тиражират публикации за отвличане на деца. В една от публикациите се посочва че пред ОУ "Захари Стоянов" в гр. Варна е забелязан тъмен бус и човек, който е приканвал деца да влязат вътре, ако искат да погалят кученце. Твърди се още, че на децата са предлагани и бонбони, за да бъдат примамени.

"Моят син, въпреки че е едва на 10 години, веднага е реагирал и се е върнал в двора и е казал на първата госпожа, която е срещнал", това написа в мрежата Тодорка С.

По думите на Тодорка училищното ръководство е взело мерки и съмнителните хора са били помолени да напуснат района.

"Моля всеки да предупреди детето си - независимо къде учи и ходи, да не се поддава на такава измама, защото това за мен е с идея отвличане!", написа още жената.

Николай П. споделя, че е попадал на подобна публикация за потенциално отвличане на деца.

"Някъде бях чел, че подобен бус са виждали и в района на други училища. Полицията знаела, но нищо не можела да направи, тъй като към момента нямало сигнали за отвличания", написа мъжът.

Подобни ситуциации вероятно не се случват само около училищата.

"Моето дете е на 6 години и в ДГ "Калина Малина", която е в същият квартал. Сподели ми, че миналата седмица някакви батковци са я извикали до оградата. Предлагали са сладолед и са й казали, че могат да помогнат да прескочи отвън, ако иска", твърди Мария Р.

Ще припомним, че през юли месец масова психоза налегна махали в над 20 пловдивски села. Всичко тръгва от пост в социалните мрежи, в който е публикувана кола и регистрационният номер, а текстът под снимката гласи, че хората в нея обикалят и търсят деца за крадене.

#Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници