Нов подвариант на Ковид - току до нас: Гърците доброволно сложиха маски

Нов подвариант на Ковид - току до нас: Гърците доброволно сложиха маски

Pixabay

A A+ A++ A

Нов вариант на Covid-19 беше засечен в Гърция. Здравното министерство там констатира рязко покачване на хоспитализираните пациенти. На този фон гърците все по-често пътуват и пазаруват с предпазни маски, предаде кореспондентът на БНР от Атина.

В рамките на седмица има рязко увеличение на хоспитализирани пациенти с Covid-19, които достигнаха 733 души. От тях 25 души са в тежко състояние, съобщават от здравното министерство. Смъртните случаи за тази седмица са 39.

Статистиката показва, че заболелите са с различни варианти на Covid-19. При пет от случаите е потвърдено, че са носители на новия вариант "Пирола".

Според медиците в Гърция "Пирола" има над 30 подвида и не е известно за сега какви са последствията върху човешкия организъм. Председателят на лекарския съюз в Атина Матина Пагони предупреди, че хората трябва да са внимателни, защото заразяването става много лесно предимно при събиране на много хора в затворени пространства. След предупреждението на здравните власти гърците отново пътуват с предпазни маски без това да е задължително. Новият вариант на Омикрон – "Пирола", тръгна от Израел. Засякоха го и във Великобритания, и във Франция.

#КОВИД-19 #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »