Вендета заради лични отношения е основната версия по убийството на Алексей Петров

Вендета заради лични отношения е основната версия по убийството на Алексей Петров
A A+ A++ A

Две са направленията, по които МВР работи във връзка с убийството на Алексей Петров. Това съобщи в интервю пред БНР главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев.

Направленията са личния живот на Алексей Петров и търговската му дейност.

"По направлението, свързано с личния живот на Алексей Петров, както и по отношение на бизнес контактите и взаимоотношенията с бизнес средите, тоест свързани с търговската му дейност, която той е осъществявал. В тях са акумулирани и другите подверсии".

Главният секретар на МВР коментира и оръжието на полицая, застрелял 18-годишния беглец. По негови думи той е носел и лично, и служебно оръжие.

Той допълни, че заради скъсан кобур се е наложило служителят да използва лично оръжие, но все още този въпрос се уточнява:

"В случая сме установили, че е ползвал както служебното си оръжие, така и лично оръжие. По стечение на обстоятелствата при преследването се е скъсал кобурът, където е било поставено оръжието и поради тази причина се е наложило да използва личното оръжие. В тази връзка директорът на Столичната дирекция е разпоредил допълнителна проверка да се изследват именно тези административни обстоятелства кое е наложило в случая да се носи личното оръжие".

#Алексей Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници