По 15 бона за семействата на загиналите в Царево отпуска държавата

По 15 бона за семействата на загиналите в Царево отпуска държавата

FB/Meteo Bulgaria

A A+ A++ A

Правителството отпусна по 15 000 лева еднократна финансова помощ на законните наследници на четиримата загинали при наводнението в Община Царево, съобщиха от правителствената пресслужба.

Необходимите средства от общо 60 000 лева са осигурени от бюджета на Министерството на труда и социалната политика. Еднократните помощи ще бъдат изплатени от дирекция „Социално подпомагане“ по постоянен или настоящ адрес на загиналите. По този начин ще се осигури допълнителна финансова подкрепа за техните семейства.

Очаква се да започне и изплащането на отпуснатите до момента 47 еднократни помощи на пострадалите семейства. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане. До 17 септември социалните работници бяха посетили 103 пострадали домакинства в седем населени места в общината. Те съдействаха и при подаването на заявления за допълнителна подкрепа до 2500 лв. с цел закупуване на електроуреди от фонд „Социална закрила“. Ангажимент на общинската администрация е приемането, обработването и изпращането на заявленията към фонда.


#помощ #Царево #загинали #наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници