Затопля се, до 27-28°С днес

Затопля се,  до 27-28°С днес

Pixabay

A A+ A++ A

През първият ден от новата седмица, времето ще е предимно слънчево. Повече облаци очакваме над Югозападна България. След обяд облачността ще премине в купеста и на изолирани места ще превали. Максималните температури ще се повишат и ще са между 27-28°С. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

Времето по Черноморието

През нощта срещу понеделник ще преобладава разкъсана облачност. След обяд ще е предимно слънчево с умерен източен вятър. Временни увлечения на облачността се очакват по Северното Черноморие.

Максималните температури на въздуха ще бъдат 27-28°С, а на морската вода - 25°-27°С.

Вълнението ще е между 2-4 бала.

Времето в София

През нощта срещу понеделник времето в столицата ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, като на места из Софийското поле ще са значителни по количества. Минималните температури ще се понижат и ще са между 12-13°С. През деня ще е предимно слънчево и топло. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 25-26°С.

Времето в планините - ще е предимно слънчево и топло.

През нощта срещу понеделник времето в планинските райони от Югозападна България и Предбалкана ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, като на места валежите ще са значителни по количества. През деня облачността ще се разкъса и условията за туризъм ще са благоприятни. Бъдете внимателни, все пак в следобедните часове над планинските райони, ще се развива купеста облачност.

Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 18°С, на 2000 метра - около 12°С.

Времето на Балканите

Ще се задържи предимно слънчево и сравнително топло за края на втората половина от септември. Временни увеличения на облачността се очакват над планинките райони от полуострова, като на места ще превали. Над останалата част не се очакват валежи. Температурите ще са около климатичната норма за септември.

Източник: Meteo Balkans

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници