Патриарх Неофит с поздрав за първия учебен ден

Патриарх Неофит с поздрав за първия учебен ден
A A+ A++ A

„С отеческа обич и архипастирски благослов, в първия ден на Новата учебна година отправяме молитви към Бога за всички вас, изпросвайки от Него – нашия Небесен Отец и Подател на всички блага, щедро да ви дарува здраве, сили и вдъхновение, да ви укрепва с божествената Си благодат и да бъде ваш постоянен Спътник в търсенето на светлината и истината”. Това казва патриарх Неофит в свое обръщение по повод първия учебен ден.

„На вас, ученици, да дарува дух на благоговение към знанието, на почит и уважение към вашите родители, учители и възпитатели. На вас, учители, да дарува мъдрост, дълго търпение и безкористна любов в работата ви с поверените ви деца и младежи. На вас, мили родители, да дарува радостта от израстването на чедата ви като добре възпитани и високо образовани бъдещи строители на нашата държава и общество”, пожелава той.

„Нека Новата учебна година бъде благодатна и доброплодна за всички вас, защото българското училище и резултатите от неговата учебно-възпитателна дейност винаги са били залог за доброто бъдеще и преуспяването на страната и народа ни”, допълва патриарх Неофит.

„Такава е вековната българска християнска традиция, такива са заветите към нас на родилите ни в Господа наши велики и достойни предци: чрез добро образование, висока духовност и богата култура към светли и богоблагословени бъднини за православния ни народ. Благословено да бъде началото на Новата учебна година! Божият мир, Неговата любов и велика милост да бъдат с всички вас! На добър час!”, завършва пожеланието си той.

#патриарх Неофит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници