След насилие над дете: Отстраниха възпитателката от детска градина в Благоевград

След насилие над дете: Отстраниха възпитателката от детска градина в Благоевград
A A+ A++ A

По разпореждане на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов възпитателка, която е била заснета да упражнява насилие над дете в благоевградската детска градина № 6 "Щастливо детство“, е отстранена от работа.

По време на брифинг кметът обяви, че е назначена специална комисия, която в срок до две седмици трябва да установи всички факти и обстоятелства, свързани със случая.

"Служителката е отстранена от работа. Няма как в тази ситуация да остане в системата“, коментира Стоянов. Прокуратурата и полицията също започват разследване по случая, стана ясно от думите на градоначалника.

"Използвам случая да се извиня на родителите на детето. То е в добро състояние“, уточни кметът Стоянов. Той добави, че според първоначалната информация, с която разполага, детето е искало да отиде при своята сестра, която е в друга група и именно това е нещото, което е създало напрежението и е довело до случката.

Възпитателката, която дърпа и удря малкото дете е дългогодишен служител в системата. До този момент няма поддавани сигнали срещу нея. Директорът на детската градина, който е бил в отпуск, се е прибрал незабавно. Предстои да бъде проведена родителска среща, на която участие ще вземе и представител на общината.

Възпитател в детска градина напусна заради тормоз над 2-годишни деца

Кметът на Благоевград Илко Стоянов беше категоричен, че в случая не става дума за системно насилие, а за инцидент и призова да не се създава излишно напрежение.

"Всички факти и обстоятелства около проверката ще бъде оповестени публично", допълни градоначалникът.

#детска градина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници