След потопа в Царево: Смрад и мръсотия, гонят караваните

След потопа в Царево: Смрад и мръсотия, гонят караваните

БургасИнфо

A A+ A++ A

лед ужасяващите последствия от потопа по южното Черноморие, хората по морето отново са притиснати. Подгониха караваните да освободят плажовете.

Тонове боклуци не са разчистени, носи се смрад и опасност от зарази. На този фон се породила идеята улица в Царево да бъде кръстена на името на ветеринарния лекар д-р Даниела Йорданова, която загина при наводненията в морския град.

В района на Царево и къмпингите продължават опитите да бъдат разчистени отломките след наводнението. Изникват и нови проблеми. На къмпинг „Арапя” събират отломките и се опитват да продължат напред.

Мястото беше едно от най-силно засегнатите, като на пясъка все още има каравани и леки коли, довлечени от водата, информира NOVA.

Хората са притеснени и от друго – още в петък част от караваните са осъмнали със залепени бележки от Община Царево, според които в тридневен срок те трябва да бъдат преместени. Но без уточнение как, с каква техника и за чия сметка.

"Тази каравана стои тук от 30 години. Влагали сме труд, любов в нея. Естествено и пари, които се плащат на концесионери, абсолютно всички такси, които се дължат от нас като собственици на тая каравана", обяснява собственик, като допълва:
"Сега ни казват за три дни да я махнем, без да имаме някаква помощ. Само с двете си ръце. Тук без багер, без кран, ние няма как да го случим това нещо'', разказа той.

Според кмета на Царево това е от съображения за сигурност. "Тези хора обаче не получават за първи път подобен документ. Ние с голяма част от тези хора сме преминали и съдебни процедури. Считам, че има правила и те трябва да се спазват", казва Лапчев.

Пропуск в законодателството е причина местата за разполагане на каравани да не са ясно обозначени, казват от местната власт. А в най-пострадалите квартали на общинския център хората се сблъскват с друг проблем.

„Все още нямаме уточнение от общината и ние не бързаме да изхвърляме количките с кал. Позволяваме си да трупаме до контейнерите”, каза Светослав Тодоров.

На боклука обаче отиват електроуреди и мебели. „Апартаментът ми е тотално празен. Вадим тинята и калта отвън. Изсипваме ги, където намерим, защото просто не знаем къде точно”, добавя Светослав Топчиев.

Общината е осигурила един контейнер, казват от жилищния комплекс, но не знаят за чия сметка ще бъде извозването.

Боклукът продължава да се трупа. „Грозно, мирише, разлага се и с ръце го хвърляш обратно в контейнера”, посочи Людмила Баровска. В крайна сметка общината обещала да осигури 10 контейнера. Дошъл само един.




Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници