Ветеринарката Дани и майка й загинали в опит да спасят животни! Вижте какво пише в некролога на лекарката

Ветеринарката Дани и майка й загинали в опит да спасят животни! Вижте какво пише в некролога на лекарката
A A+ A++ A

Ветеринарният лекар д-р Даниела Йорданова и майка й - председателят на Районния съд в Царево Мария Москова са загинали, защото се опитали да спасят бедстващи животни в клиниката. Това твърди журналистът Димитър Кенаров, който обясни днес, че познавал отлично д-р Йорданова.

„Беше изключителен професионалист, любезна и внимателна, с прекрасно оборудван кабинет“, разказа пред bTV той. Според него тя и майка ѝ са се връщали във ветеринарния кабинет, за да спасят оставени там на лечение домашни животни.

Кенаров описа Даниела като невероятен специалист, който е горял в работата си и всички, идвали в Царево с домашните си любимци, са я познавали добре.

„Това да си ветеринарен лекар е нещо много специално, а особено в провинцията ветеринарните лекари са рядкост, и то добрите. Това е истинска трагедия. До голяма степен това, което се случва, е наше. В природата се случват екстремни неща, но неподготвеността е нашето безхаберие“, добави Кенаров.

В същото време от Българския ветеринарен съюз пишат следното за Даниела:

"С огромно прискърбие научихме за тъжната вест за нелепата и преждевременна загуба на нашия уважаван колега д-р Даниела Йорданова. Това е тъжно събитие за цялата ни ветеринарномедицинска колегия, написаха в съболезнователно писмо от Българския ветеринарен съюз на сайта си.

Даниела Йорданова е родена на 14.12.1993 г. в гр. Харманли, област Хасково. Д-р Йорданова завършва през 2017 г. Тракийския университет – Стара Загора и е един от двамата пълни отличници на випуска. На 06 август 2018 г. става част от голямото семейство на Българския ветеринарен съюз като член на Областната колегия на БВС в гр. Бургас, пише в некролога.

Отдадената й кариера като ветеринарен лекар започва в Югоизточна ветеринарна клиника, гр. Черноморец, Бургас. На 11 февруари 2019 г. открива собствена ветеринарномедицинска практика в гр. Царево, където е много добре приета от собствениците на домашни любимци и фермерите в района. Изключително внимателна и всеотдайна в работата си с животните, а сред колегията се ползва с много добро име, активност и колегиалност. Трудно могат да бъдат намерени думи, с които да се опише колко голяма е загубата за всички нас, пише още в некролога.

От името на ръководството на Българския ветеринарен съюз и на Областната колегия на БВС в гр. Бургас, на всички ветеринарни лекари и лично от мое име, поднасям своята съпричастност към мъката на цялото семейство и колегия на непрежалимата д-р Даниела Йорданова. Светъл път на Д-р Даниела Йорданова, какъвто беше и земният и път. Дълбок поклон".

#Община Царево #Царево #Даниела Йорданова #мария москова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници