МВР: Няма бедстващи хора на територията на община Царево

МВР: Няма бедстващи хора на територията на община Царево

meteo balcans

A A+ A++ A

От 19.00 ч. на 06.09. до 08.00 ч. на 07.09. не са регистрирани сигнали, свързани с бедстващи на територията на Община Царево хора. Няма данни и за хора в неизвестност, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Засиленото полицейско присъствие по всички пътни артерии продължава. С оглед избягване на инциденти поради възможни свлачищни процеси на скална и земна маса в рисковите райони полицейски екипи осъществяват линеен контрол. Извършва се и охранителна дейност в зоните с повредена или унищожена собственост на гражданите с цел недопускане на мародерство.

Трафикът по направлението Синеморец – Ахтопол – Царево все още се извършва по обходен маршрут. В по-късните часове се очаква отваряне на основния път и възстановяване на трафика в нормален ритъм. Към момента няма затруднения при придвижването предвид, че по-голяма част от пътуващите от наводнения район са се изтеглили.

Екипите на Зонално жандармерийско управление – Бургас са в готовност за оказване на съдействие и упътване на пътуващите от Южното Черноморие.

Служителите от РДПБЗН – Бургас продължават с дейностите по разчистване и отводняване на терени в Община Царево. Проверява се проходимостта на пътищата и в случай на необходимост се изрязват и преместват дървета и клони. Стартира дейността по цялостно изпразване на двата микроязовира към с. Лозенец, поради належащ спешен ремонт на компрометираните язовирни стени.

Екипи на „Гранична полиция" също оказват съдействие на служителите от останалите структурни звена при изпълнение на задачите им.

#наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници