Протест в триъгълника на властта: Оставка на правителството и парламента

Протест в триъгълника на властта: Оставка на правителството и парламента

фейсбук

A A+ A++ A

Антиправителствен протест блокира движението по бул. "Дондуков" пред сградата на Министерския съвет, а полицията спря автомобилите по "Цар Освободител".

Исканията на гражданите са за разпускане на Народното събрание, както и за оставка на правителството.

"Исканията са точно тези, които бяха и от 2020 година- смяна на модела на управление в държавата. Голяма част от тези, които 2020-та бяха тук, на площада, в момента се колаборираха срещу тези, които протестираха тогава", каза един от протестиращите.

Сред присъстващите има депутати на "Възраждане", представители на коалицията "Левицата!" и на партия МИР.

Петър Недевски, който се представи като един от организаторите на събитието, обясни, че протестът се организира в знак на недоволство спрямо политиката, водена от "сглобката".

"Протестът се организира от всички тези, които заявяват, че милеят за род и отечество. Самоорганизираме се - от човек на човек, от организация на организация", обясни Недевски.

Председателят на АБВ, част от коалицията "Левицата!", Румен Петков коментира, че причините за протест са много, но главната, по думите му, е тази грозна измама – "сглобката".

"Но мисля, че тежките престъпления и ударите са върху българската енергетика, добави той и даде пример с това, което се прави с "Белене" и с "Нефтохим". Той отбеляза също "абсолютното безсилие в борбата с престъпността" и "хаотичното законодателство".

#Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници