Митрополит Кирил за своя „Линкълн": Тази кола е абсолютно евтина!

Митрополит Кирил за своя „Линкълн": Тази кола е абсолютно евтина!
Тази кола е абсолютно евтина. 30 000 – 35 000 долара, това скъпо ли е? Не е с екстри, освен това тя е икономична, коментира митрополит Кирил своя „Линкълн MKZ Хибрид" модел 2012 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Варненският митрополит Кирил, придобил скандална известност с своя чисто нов премиерен автомобил „Линкълн MKZ Хибрид" модел 2012 г., заяви, че колата е „абсолютно евтина".

„Тази кола е абсолютно евтина. 30 000 – 35 000 долара, това скъпо ли е? Не е с екстри, освен това тя е икономична, гори двойно по-малко от другите коли," обясни митрополитът пред бТВ.

Митрополит Кирил се появи с хибридния автомобил със „златен" номер В 8008 РТ през 2011 г., докато събираше средства чрез медиите за довършването на новия варненски храм „Св. Прокопий Варненски".

„Не мога да откажа едно дарение от християни, които са загрижени за дейността и успеха на своя архиерей," каза варненският владика, който в събота бе избран за наместник-председател на Българската православна църква след смъртта на патриарх Максим на 6 ноември.

„Не се чувствам да съм бил някакъв служител на когото и да било, освен на църквата, затова съвестта ми е чиста, за какво да се кая. Изповедта е лична, тя е тайнство, а грехът всеки го вижда," каза още дядо Кирил

Той е категоричен, че на Българската православна църква не може да се повлияе отвън.

Митрополит Кирил обвини митрополит Николай в спекулиране, след като той оспори избора на Светия синод за наместник-председател, и каза, че той явно не разбира какво е тайно гласуване.

Варненският владика каза още, че не е подписвал документ и не е давал съгласие да сътрудничи на ДС.

„Аз съм бил готвач, цепих дърва, не съм писал доноси срещу монасите," каза митрополит Кирил, за който в началото на годината стана ясно, че е един от 11-те от 15-те митрополити от Светия синод на Българската православна църква сътрудници на бившата Държавна сигурност.

#митрополит Кирил #Българска православна църква #митрополит Николай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници