ИЗВЪНРЕДНО! Откриха две тела от потопа в Царево (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО! Откриха две тела от потопа в Царево (ОБНОВЕНА)
A A+ A++ A

Две тела са открити в залива на Царево само няколко часа след приливната вълна. „Имаме информация за две жертви, които все още не са извадени от морето. Издирвателните дейности продължават, съмняваме се за още лица”, заяви Георги Лапчев, кмет на Царево.

От ОД МВР Бургас потвърдиха за двете жертви с уточнението, че с на мъж и на жена.

Свидетели разказват мъж, който е отнесен от водата. „Видяхме един господин, който се движеше насам. Отдалече се развикахме да спре, че няма как да мине. Казахме му да се държи с две ръце, докато извикаме пожарна да му помогне, но течението го отнесе. Не можахме да помогнем”, каза Жени Гандиева пред НОВА.

Придошлите води от реките Велека и Ропотамо заляха почти всички къмпинги и курортни селища на юг от Китен. В Лозенец евакуираха десетки. Почиващите в най-ниските точки на курорта се оказаха в капан и единствено тежката техника на пожарната успя да стигне до хотелите и караваните. „От най-ниската точка на Лозенец ни евакуират. Първият етаж на хотела е залят”, разказа жена.

За да бъдат спасени, евакуираните бяха настанени в сградата общината. „Бяхме в бунгалата, когато дойде водата се прехвърлихме в хотела с една стълба. И от хотела ни прибра пожарната.”

Плаж "Корал" също не беше подминат от бедствието. „В района на плажа няма бедстващи туристи. Такова нещо не е било”, разказа Дончо Бораджиев.

Освен водата от преливащите реки някои от плажовете бяха заляти и от огромни вълни. „Положението не е много цветно. Не е спряло да вали от вчера. Вижте вълните, няма плаж. Такова чудо не е било”, посочи Николай.

В издирването на изчезвали се включиха и допълнителни сили на бреговата охрата. Катери на гранична полиция продължават претърсването.




#наводнения #жертви #Царево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници