Слави с емоционален пост за войната по пътищата

Слави с емоционален пост за войната по пътищата
A A+ A++ A

Два дни след жестокия инцидент, при който пиян шофьор помете и уби 15-годишно дете на пешеходна пътека в София, лидерът на ИТН Слави Трифонов написа емоционален пост във Фейсбук.

Ето публикацията на шоумена:

„Много ме натъжи поредното убийство на дете на пешеходна пътека. Всъщност, аз съм такъв, че когато нормалните хора изпитват тъга, аз изпитвам ярост. И, за да не става много лично, ще ви кажа, че се опитвам да измисля всякакви варианти, с които да помогна това да спре. От всички градове да се опаковат с камери до брутални закони, които да плашат и наказват извършителите на подобни престъпления. Дали това ще помогне, не знам. Опитвам се да правя, каквото мога с моите възможности. Но истината е, че има част от нашите съграждани, които явно не притежават чувство за отговорност, състрадателност и морал и не знам как да ги спрем. Явно е въпрос на манталитет. А как се спира нещо, което вече е създадено… нямам отговор, но разбира се, трябва да се борим. Всички. Кой с каквото може. И денят е мрачен, и лятото си отива, общо взето тъжна работа. Искам да ви пусна една песен, много пъти сме я изпълнявали с “Ку-Ку бенд” и с Деси Добрева, и с Нели Петкова, и с Невена Цонева, но сега ще ви я пусна в оригинал, така както я изпълнява Лили Иванова. А тя, я пее изумително и изключително емоционално. Помислете си, докато я слушате, за всички деца избити по пътищата на България, за които лятото вече няма да дойде“.

Припомняме, че кръвните проби на 37-годишния шофьор, убил детето на пешеходна пътека в центъра на София, са потвърдили наличието на над 2 промила алкохол. Според прокуратурата водачът е разчитал на шанса и на случайността и не е предприел никакви действия за евентуално предотвратяване на ПТП, ето защо прокурорът е преценил, че деянието е извършено при евентуален умисъл. Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години, ако съдът го признание за виновен – лишаване от право да управлява МПС до живот. Към момента шофьорът е задържан до 72 часа.

#Слави Трифонов #Слави Трифонов - ИТН #войната по пътищата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници