Дачков: Навързани като свински черва крадат пред очите ни безобразно, само защото са близки до Петков и Василев

Дачков: Навързани като свински черва крадат пред очите ни безобразно, само защото са близки до Петков и Василев

ФБ/Явор Дачков

A A+ A++ A

"България винаги се е управлявала по мафиотски, сицилиански модел, родово-кланово-общински. Това беше и до 1990-а година."

Това мнение изрази пред БНР журналистът Явор Дачков.

"Днес виждаме децата на "Държавна сигурност" като кандидат-кметове на София и то от името на антикомунистите. Синовете, дъщерите на тези, които направиха прехода, ни се явяват от името на градската десница като стожери на моралността срещу мафиотския модел. Мафиотският модел не си е отивал от 1944 г. насам. България никога не се е управлявала в същинска демокрация."

Визирайки сега управляващите, Дачков посочи, че "безобразието на тези хора" се състои в това, че "след като дойдоха на власт, направиха на квадрат" всичко, за което обвиняваха ГЕРБ. Според него "навързани като свински черва крадат пред очите ни безобразно и усвояват пари, само защото са близки до Кирил Петков и Асен Василев".

Алексей Петров е олицетворение на злото от прехода. Той е уредил първата среща на сближаване между ГЕРБ и Промяната, изиграл е тази ключова роля, заяви Дачков. Според него това е много важно от гледна точка както на морала на ПП, така и на избирателите им, които трябва да знаят механизмите, по които лидерите им ги предават. За съставянето на това правителство са изиграли роля още Урсула фон дер Лайен и френският президент Макрон лично. Това е сигурна информация, подчерта журналистът, като се позова на свои източници.

"Борисов има един голям изпит – изборите през есента. Той изчисли, че ако те влязат в управлението, ще бъдат изтъркани от скандалите, които произвеждат, умело ги оставя да произвеждат тези скандали. Целият му ход беше за обезсилване на ПП-ДБ. Ако той беше направил правителство с БСП, ДПС и ИТН, те щяха да стоят в опозиция, да си говорят всичките глупости за морал и да вземат няколко големи градове. Сега дори София, която беше сигурна, е на кантар", коментира Явор Дачков в предаването "Политически НЕкоректно".

Васил Терзиев се готви за много по-висок пост. Битката за София е битка за изстрелване на по-високо ниво във властта, прогнозира в анализа си Явор Дачков. По думите му има вероятност в бъдеще той да измести Кирил Петков и Асен Василев като лидер на т.нар. градска десница.

"Хората, които иначе много горещо пишат във Фейсбук за морал, не се интересуват от това, когато звънне звукът на монетата и се появи идеята за власт. Това е големият проблем на българската демокрация – избирателите не са взискателни към своите избраници. Те ги лъжат в очите, те продължават да гласуват за тях. Не става дума само за ПП-ДБ."

Денков се държи не като премиер, а като кукла на конци, смята Дачков.

В ЕС глупостта се измерва със Зелената сделка. Това е най-налудното и закопава цялата икономика, каза още Дачков, направи паралели с ранния и късния комунизъм и заключение, че "всяка идеология започва да фантазира свят, който няма нищо общо с реалността."

Голямото подозрение е, че дълбоката държава се опитва да отстрани от надпреварата и Байдън, и Тръмп - през съдебни дела да спре Тръмп, а през скандали за корупция да махне Байдън, посочи журналистът във връзка с предстоящите догодина президентски избори в САЩ.

"Покажете я тази руска пропаганда", призова Дачков и добави, че големите медии са в абсолютния мейнстрийм.

"Украйна губи тази война. Всеки ден там умират хиляди войници, абсолютно безсмислено, само заради упоритостта на САЩ да натискат режима в Киев да продължава тази глупава игра на контраофанзива. Руснаците миналата година унищожиха стратегическите военни обекти на Украйна, а тази година унищожават личния ѝ състав. Това е огромен цинизъм и огромната лъжа на официалните медии на западната пропаганда, която ще катастрофира в реалността. Вчера вестник "Капитал" не друг, написа, че Европа е най-големият вносител на втечнен газ от Русия. Ами нали ревахме да няма руски газ? Защо се отказахме от тръбата с руски газ, който беше евтин, за да купуваме скъп руски газ, който е втечнен или пак руски газ, който е под други марки, на някакви посредници. Ако журналистите си бяха на мястото, ако не си пазеха столовете по 20 години в едно предаване в телевизии и имаха вкус към истината, щяха да ги казват тези неща. Ще започнат, когато се обърне мейнстриймът от Америка, а той вече се обръща."


#Явор Дачков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници