Живко Коцев ще е новият главен секретар на МВР

Живко Коцев ще е новият главен секретар на МВР
A A+ A++ A

За главен секретар на МВР ще бъде предложен досегашният заместник-главен секретар Живко Коцев, обяви пред журналисти в парламента министър-председателят Николай Денков и посочи, че предстои номинацията му да се обсъди в Министерския съвет и да се предложи за съгласуване с президента.

Денков заяви, че всички мотиви, представени от правителството за смяната на бившия главен секретар Петър Тодоров са професионални, а не политически. „За това казах на министъра на вътрешните работи да качи доклада, вътре няма политически мотиви, това са професионални мотиви, свързани с работата на МВР и това, че тя не е достатъчно добра“, допълни той.

Премиерът напомни, че Петър Тодоров си е подал оставката като главен секретар и по време на служебния кабинет миналата година, но тогава тя също не е била приета. „Още тогава очевидно той е знаел професионално, че има проблем, за да си подаде оставката. Остава въпросът защо тогава президентът не я е приел и още повече – защо сега не я приема, при положение че имаме очевиден проблем в МВР. Не може МВР да работи в двувластие. Макар и закъсняла, постъпката на сегашния главен секретар е правилна“, посочи още Николай Денков.

Преди дни Тодоров обяви, че подава оставка. Това се случи на фона на исканията на правителството президентът Румен Радев да го освободи. Главният секретар заяви категорично, че не желае да става част от опитите за политическа употреба на МВР.

#Живко Коцев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници